Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Gracie Jiu Jitsun i Malmö

Publicerad 2016-03-22 22:31:00 i Allmänt

Hur går det då med mitt Gracie Jiu Jitsu projekt. Det går framåt. Tekniskt sett står det lite still. Vi håller på för fullt med Gracie Combatives och håller oss till detta. Det är många nya elever som kommit till. Däremot så har Gracie Jiu Jitsun ändrat mycket av perspektivet på träningen. Idag har jag till exempel legat två timmar och tränat golvkamp med barnen. Detta skulle jag aldrig gjort för några år sedan. Så i och med att jag tränat mig att vara på golvet så har jag nu många nya modeller för hur jag kan träna med de små. De älskar att bara brotta loss. Alla de nya träningsmodellerna gör att träningen för barnen är mycket bättre idag än innan. Detta gör att jag kan erbjuda den bästa barnträningen vad gällande kampsport i Malmö.
http://www.wing-tsun.se

Kung Fu Panda träning i Malmö

Publicerad 2016-03-17 14:45:00 i Allmänt

 
I morgon är det premiär på Kung Fu Panda 3 här i Sverige. Detta ser vi fram emot. 27 miljoner såg filmen på premiären i Kina. Den har slagit alla rekord någonsin. För mig innebär detta en mängd förberedelser. Telefonen kommer att börja ringa. Det kommer att vara många små som känner sig inspirerade efter filmen och är redo att börja träna kung fu. Detta tycker vi här på Malmö Wing Tsun Skola är fantastiskt. Vi har bara ett litet intressant välfärds problem. Vi har redan 250 barn som tränar. Alla våra träningsgrupper för barn 7-9 år, samt tjejgrupperna är proppfulla. Det är nu detta jag sitter med.
Har redan nu lyckats bryta loss ytterligare en tid vilket är på måndagar 18.00-19.00. Denna tid är egentligen bara kompensation för den tid vi fick av Fritid Malmö borta på Johannesskolan. Vilket visade sig gå åt skogen då de inte hade koll på att där redan var en förening i dessa lokaler. Så tekniskt sett är denna lektion egentligen också redan full. Glädjande för mig är att jag har en mängd duktiga elever vilket tagit svart bälte och nu vill börja undervisa. Dessa kommer nu efterhand att ha fullt upp. Det gäller bara för mig att fortsätta hitta tillgängliga tider som fungerar för alla. När det gäller barn är detta ganska begränsat.
Inför terminsstarten 1 september har jag därför ansökt om fler träningstider utanför Malmö Wing Tsun Skolas väggar. Dessa är på Johannesskolan, Ribergsborsskolan, Geijersskolan samt Sundsbrohallen. Detta gör att vi får spridning i Malmö vilket underlättar för både barn och föräldrar. Har ännu inte fått några besked från Fritid Malmö. Vi får hoppas på det bästa. Går inte detta har jag även andra privata lokaler på gång, vilket även detta skulle fungera. Problem är till för att lösas.
http://www.wing-tsun.se

Kung Fu ingen Kung Fu på Johannesskolan

Publicerad 2016-03-15 14:30:00 i Allmänt

 
Sitter här och funderar på hur jag ska förhålla mig till senaste informationen jag fått från Malmö Fritidskontor. Mailade dem och frågade om tisdagkvällen var ledig eftersom schemat visade så. De bekräftade att den var ledig. Jag fick ett kontrakt om att vi hade tillgång till lokalen. Vi kom dit och den användes av en annan förening. Vi fick gå hem igen. Jag mailade då Fritidskontoret igen. De bekräftade ännu en gång att lokalen var ledig och att tiden var vår. Glädjande över detta gjorde jag nu utskick, Vi filmade och berättade detta för alla medlemmar. Instruktörerna som ska vara där och arbeta fick besked att träning gäller. Igår fick jag så besked från Fritidskontoret att vi inte kan ha tiden. De har tyvärr gjort en miss. I mina ögon har de inte gjort en miss utan tre. Första missen när de inte kollat den andra föreningens ansökan. De har därför inte lagt in detta på schemat. När jag mailade och frågade kollade de inte upp detta. När jag kontaktade dem tredje gången kollade de fortfarande inte upp hur det låg till utan anklagade den andra föreningen att de var där utan tillstånd. Den stora missen blir här att de faktiskt lämnat ut ett kontrakt till mig. Detta bryter de nu utan förbehåll. Frågan är då varför Fritid Malmö lämnar ut ett kontrakt vilket ändå inte gäller som säkerhet. Det innebär att en förening egentligen inte har någon säkerhet alls vad gällande bokningar i Malmö Kommuns träningshallar. Det innebär i det här fallet att de kan anklaga en förening utan att ha fakta hur det ligger till. Detta känns inte särskilt tryggt för föreningarna i Malmö. Sedan kan jag fråga mig hur det egentligen ligger till. Hur kan jag veta att det inte är favorisering. Hur ska jag veta att den andra föreningen verkligen har gjort en ansökan? Det kanske bara är lättaste vägen ut för Fritid Malmö att bryta vårt kontrakt. Fritid Malmö behöver nu inte sitta med verkligheten vilket föreningen behöver. Föräldrar har betalat och planerat om sina schema för att barnen ska träna denna tisdag. Instruktörer är kontrakterade. Ska nu föreningen behöva bryta kontrakten med dessa eftersom Fritim Malmö har gjort en miss. Det blir en lång dag. Det gäller nu att hitta en annan lösning på vårt lokalbehov där vi nu inte behöver ha med Fritim Malmö att göra. Trevligt hade det varit om vi kunnat samarbeta med Fritid Malmö men det vågar vi inte. Det kostar oss för mycket pengar och är för osäkert.
http://www.wing-tsun.se

Apans år - Hanumanasana

Publicerad 2016-03-09 15:50:00 i Allmänt

Vi är inne i apans år. Detta innebär en mängd olika saker här på Malmö Wing Tsun Skola då vi följer den kinesiska almanackan. En av de påtagliga kännetecknena är att träningsmetoderna och teknikerna vi träna ändras. När det då gäller vår grundträning så kommer vi in på stretchingen. Den position som är dominant är spagat dvs Hanumansana. Nu är det ju så att inte många kan komma ner i denna position till vardags. Detta innebär att vi under detta år har en strävan att komma ner i denna position. Vi har härför en mängd olika stretchingövningar som leder till att vi ska komma ner i Hanumanasana. Vi är som sagt i full gång och många här är det nu som övar för att lyckas. Vi kör på och så ser vi om vi hinner innan apans år är slut. Det är långt dit men det är också svårt att komma ner i spagat.

Kung Fu träning på Johannesskolan - vägbeskrivning

Publicerad 2016-03-07 20:45:00 i Allmänt

 
För att kunna erbjuda alla barn och ungdomar i Malmö bra kung fu träning så blir vi tvugna att sprida ut oss. Det är inte lätt för föräldrar att få rätt på logistiken eller tiden. Det är därför roligt att vi nu även kan ha kung fu träning på Johannesskolan. Vi kommer att vara i gymnastikhall 2. Filmen ovan ger en hint om hur man hittar dit. Kung Fu träningen kommer att vara på tisdagar klockan 18.00-20.00. För de som tränar på Johannesskolan gäller givetvis samma regler och förmåner som om man tränar på Kung Fu templet på Celsiusgatan 29. Det blir bara fler tillfällen och större valmöjligheter. Redan har vi träning ute i Bunkeflostrand på fredagar klockan 17.00-19.00, på Sunsbrohallen. Vi kan här se effekten av att vi inte bara är på Celsiusgatan. Barnklassen i Bunkeflostrand är fullsatt. Vi kommer även under året att sträva efter att öppna träning även på Ribersborgsskolan i Slottsstaden, samt på Geijersskolan i Limhamn. Vi får hoppas på det bästa. Detta kommer att ge fler barn en chans att kunna träna kung fu. Om man nu villbörja träna på Johannesskolan är det bara att dyka upp på tisdagen klockan 18.00. Välkomna alla!
http://www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela