Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Gracie Jiu Jitsu projektet - Mount Control

Publicerad 2016-06-10 19:33:00 i Allmänt

 
Under veckan har vi tagit oss igenom nio olika teman av "Mount Control". Det har varit givande och gett mig massor av nya insikter. Vi är nu klara med detta tema för ett tag. Vi kunde därför denna morgon starta med temat "Side Control". Under veckan har det blivit mängder av träning. Kroppen börjar vakna. Kroppen börjar förstå och uppfatta allt mer nyanser. Det är detta som är så spännade. Just nu är vi i en fas av massiv inlärning. Nya tekniker och varianter varje dag. Jag har ingen som helst fantasi att jag kan behärska dessa tekniker. Just nu är hela glädjen att pröva och se alla de tekniker som finns inom Gracie Jiu Jitsu. Någonstans samlas all information i det undermedvetna. I sinom tid kommer vi att gå tillbaka och börja repetera alla dessa tekniker. Det har sin charm. Just nu är charmen att lära sig nya saker. Fantastiskt roligt!
www.wing-tsun.se

Gracie Jiu Jitsu projektet - elementet jord

Publicerad 2016-06-08 14:47:00 i Allmänt

Vi är nu igång med Gracie Jiu Jitsu projektet på allvar igen. I flera dagar har vi varit igång och tränat varje förmiddag. När man gör grovjobbet på mattan så händer det saker. Det känns bra. Förhoppningsvis kan vi fortsätta med detta hela sommaren utan några större avbrott. Sitter nu här och äter lunch. Memorerar alla de tekniker vi gått igenom. Det är både mycket och lite på samma gång. Det tar sin tid att komma in i varje ny teknik. När man väl förstått tekniken så ska man sedan få kroppen att göra den. Därefter gäller det att fortsätta repetera tills kroppen börjar förstå. När detta väl inträffar kan man börja arbeta på rätt sätt med tekniken. Jag kallar detta anpassning. Kroppen måste först vänja sig vid fenomenet. Innan detta känns allting bara klumpigt. Inom kinesisk kampsport skulle man kalla första fasen att vara i elementet jord. Varje teknik måste man tänka sig igenom. Den är grov och ingen känsel för varianter eller nyans finns. Det är här jag nu befinner mig med alla de nya teknikerna. De nya teknikerna är gjorda men de finns inte i kroppen ännu. Jag behöver massor av tankeverksamhet för att utföra dem. För mig är det inte det minsta frustrerande att vara så här klumpig. Detta för jag vet att jag nu är i elementet jord. Efter fler repetetioner kommer snart kroppen att ha annammat dessa och de blir mer naturliga. Tankeverksamheten kan avta och börja fokusera mer på själva upplevelsen av tekniken. Den går in i elementet vatten.
 
 

Gracie Jiu Jitsu projektet är nu 10 månader gammalt

Publicerad 2016-06-06 15:43:00 i Allmänt

Sommarterminen har nu startat här på Malmö Wing Tsun Skola. Detta ger mig lite mer tid för Gracie Jiu Jitsu projektet. Vårterminen har varit så fylld med undervisning att jag inte hunnit fokusera på jiu jitsun. Två av mina elever har däremot stegat in och varit intresserade vilket även nu blivit den drivande faktorn. Eftersom jag själv blivit tvungen att hålla olika former av kung fu träning i stort sett varje dag och varje helg har tempot varit lågt. Däremot har jag stoppat in drillar för barnen vilket främjar Gracie Jiu Jitsun. Detta har gjort att mina kunskaper har rört på sig bra framåt ändå. Nu är det som sagt sommarträning. Jag och Viktor har nu börjat att nosa på blått bälte nivå 1. Varje dag tränar vi nu på förmiddagarna några timmar. Detta gör att vi nu rör på oss framåt i hög takt igen. Nice!
www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela