Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Ip Man 3

Publicerad 2016-01-23 16:30:00 i Allmänt

 
Tredje filmen om Wing Tsun mästaren Ip Man fyller biosalongerna i Asien. Detta är en av de största om inte den största biosuccen genom tiderna. Här i Sverige händer ingenting. De flesta kommer heller inte att veta eller förstå vad det är som händer. Här hemma går folk och pratar om Star Wars 7. Som tur är finns det Netflix, Internet och andra vägar vilket gör att filmerna kommit hit. Sverige har fortfarande inte förstått att det mesta nu för tiden händer i Asien.
 
Igår hade Ip Man 3 biopremiär i USA. Filmindustrin i USA har försökt hålla denna film samt alla andra kinesiska produktioner borta. Ip Man filmernas popularitet har gjort att de nu inte längre kan ignorera dem. Där är för mycket pengar att tjäna för att inte vara med i spelet. Sverige sover och det känns som det är långt tills landet kommer att vakna. 
 
För alla Wing Tsun kung fu utövare har detta ingen betydelse. Som kung fu utövare i Sverige är man van att vara i skuggan av media. För kung fu utövare kommer det att bli stor fest när det äntligen går att få tillgång till filmen. Denna fest är något man har gemensamt med alla andra Wing Tsun kung fu utövare i resten av världen. Fenomenet är inte bara svenskt utan förekommer i många länder. Detta knyter traditionen samman. Ip Man filmerna är för Wing Tsun kung fu utövare inte bara en film utan en hyllning till sin forne stormästare. 
 
Alla Wing Tsun tränande i Sverige väntar nu med andakt. 
 
www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela