Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Morotsprojekt - Konsten att lura sig själv

Publicerad 2015-09-25 20:20:00 i Allmänt

 
Jag är nu igång igen med mitt morotsjuice projekt. Jag vill juica 3 kg varje dag. Detta är mängden vilket ger det resultat jag vill ha. Många tycker kanske detta är extremt. Å andra sidan vill man ha det resultat man eftersträvar behövs det ibland att man är extrem. Nu kommer vi till hur man lätt kan misslyckas. Jag fick ett stort resultat andra vill ha samma.
De börjar att juica. De tycker däremot att ekologiska morötter är för dyrt så de kör med besprutade. Ihärdigt juicar de i sex månader. De får inte det resultatet jag har fått. De tycker att jag har ljugit. Någonstans i processen glömde de här att det var ekologiska morötter som gällde. Man körde på och förväntade sig ett bra resultat. Givetvis uteblir resultatet om man använder fel morötter. 
Juicningen är igång. En dag är man lite trött och hoppar över. Det gör ingenting. Det är bara en gång. Detta sker lite då och då. På en sex månader lång period är det lätt att flyta iväg. En dag blir några dagar. I slutet av de sex månaderna har resultatet uteblivit. Man är besviken. Åter igen har man glömt att det var varje dag som gällde. Det gällde ju att vara extrem. Om man inte är lite extrem får man inte extrema resultat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela