Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Gracie jiu Jitsu Malmö Projektet - Back to Basic

Publicerad 2015-09-02 21:50:23 i Allmänt

Det är onsdag. Dessa förmiddagar är nästan som en liten instruktörsträff då vi samlas. Det är jag och Marcus, samt Jan från Nordbro och Patrik från Klippan. Tre ställen där det undervisas Wing Tsun och nu även lite Gracie Jiu Jitsu. Först drog vi igenom Wing Tsuns 10 första Kiu Sao. Efter det blev det en timmes Gracie Jiu Jitsu. Har nu skrivit ut de 11 första teknikerna. Det blir här lättare för alla som är med i projektet att hålla reda på var de är och var i strukturen vi är. Därför ägnade vi oss åt lektion 1 "Catch and Roll" och lektion 3 "Mount Positional Control" idag.
Efter lunch kom min privatelev Joakim. Jag slängde snabbt in han i projektet. Ännu mer tränande på 1-3. Med det havet av elever jag har så kommer det att bli väldigt mycket grundträning i Gracie Jiu Jitsu framöver. Jag hoppas kroppen orkar.
Eftersom det teoretiskt var första kvällspasset för den här terminen så blev det mycket förberedande golvkampsövningar. De fem grundläggande yin yoga övningarna samt de fem grundläggande animal flow övningarna. Därefter andra tekniken "Americana Armlock".

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela