Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Rutin

Publicerad 2012-09-24 16:12:52 i Allmänt

 
Om man kan skapa en rutin i sin vardag har man lyckats.
 
Om man vill kunna något bra eller vill få ett resultat mer än det mediokra så gäller det att prioritera. Det kvittar här om det är Yoga eller Kung Fu. Principerna är lika. Så mycket energi och tid som man stoppar in i något så mycket får man ut. Man kan här träna stenhårt i en vecka och sedan inte mer.

Vad blir det för resultat? Inget!

Det är lätt att känna entusiasm i början av ett projekt. Efter ett tag när första nyhetens behag börjar sina så är det lätt att tappa gnistan. Man slutar med detta projekt och letar efter ett nytt där nyhetens behag infinner sig igen. Så här kan man hålla på länge.

Vad ger det för resultat? Inget
 
Efter ett tag så börjar man känna tomhet. Varför?
 
Man ägnar sig åt ytlighet. Så fort det tar emot så ger man upp. Man har inte förmågan att bryta igenom ens det första lagret av motstånd. Man blir inte bra på något för att så fort man tar en riktning så börjar man se sig om efter en annan riktning. Sinnet är splittrat och fokus är långt borta. Ingen riktning ingen riktig entusiasm.
 
Genom att fortsätta och inte ge upp även då det tar emot bryter man igenom lager efter lager i sinnet. Man börjar få ett djup i det man gör. Det enkla och banala börjar få nyanser. Entusiam börjar infinna sig och ersätter nyhetens behag. Något nytt och mer intressant börjar infinna sig. Energi uppstår. En riktning uppstår. Man är inte längre splittrad och slösar sin energi åt alla håll.
 
Det är inte lätt att genomföra detta om detta inte är ens vana. Första steget är att skapa en rutin. En liten enkel rutin som man strikt genomför varje dag utan undantag. Detta skapar en väg i den rikning man vill gå. När man väl satt sin rutin och kan hålla denna behöver man inte längre fundera på resultatet. Man når dit man vill.
 
 
 

Kuntao Grandmaster Brian Jones i Malmö

Publicerad 2012-09-04 10:43:00 i Allmänt

 
 
Det har varit invigning av nya Malmö Wing Tsun Skola. Det blev en verklig succé. Många var på plats både gamla och nya elever. Extra festligt blev det också eftersom mina mästare från England kom på besök. Det var aktiviteter hela helgen från 10.00-17.00. De olika träningspassen avlöste varandra och ibland höll flera olika aktiviteter på samtidigt i något hörn av klubben. Det är mycket som händer här på Malmö Wing Tsun Skola. Även kvällarna blev trevliga då många följde med ut och åt. Nu är höstterminen igång och alla är hjärtligt välkomna!
 
 
www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela