Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Våren kommer alltid tillbaks

Publicerad 2012-04-30 17:35:46 i Allmänt

Igår var det workshop för tekniker och avancerade Wing Tsun utövare. Temat under våren är sjätte chi sao sektionen. Detta är en chi sao sektion som är högt uppskattat eftersom där är många effektiva attacker. Den har även en mängd kordinatoriskt svåra moment som man som utövare vill bemästra.

Här på Malmö Wing Tsun Skola börjar det bli tradition att träna med vapen under sommaren. Detta eftersom många vapen är stora långa och otympliga att träna med inomhus. Idag började jag fuskträna lite med några av mina privatelever. Det blev några timmar stavträning under eftermiddagen.

Våren kommer alltid tillbaks

Publicerad 2012-04-29 10:19:46 i Allmänt

Under Wing Tsun träningsdagen igår blev temat sjätte elevgraden. Detta är ett intressant program då det är första chi-sao sektionens start. Mycket fokus hamnar då på handlederna. Om man inte gjort detta innan så är det en rätt så svår uppgift att få rätt på. I synnerhet om man inte heller är van att arbeta med vänsterhanden. Vi hamnade också automatiskt lite i elfte programmet då vi höll på med att greppa. Som alltid när det är helgseminarier så går tiden fort. Trevligt var det att utövare från Falköping och Lund också dök upp denna dag.

Våren kommer alltid tillbaks

Publicerad 2012-04-28 11:01:47 i Allmänt

Har nu blivit färdig med morgonens yogaövningar. När man blir äldre är det lätt att stelna till. Inte bra om man är Kung Fu tränare. Så det är bara att göra sina övningar varje dag. Man kan inte bara träna andra man måste först och främst träna sig själv. Så att andra kan följa ens exempel.

Idag är det intensivdag i Wing Tsun för alla som tränar på elevgradsnivå 1-12. Det kommer att bli tre timmar med olika grundövningar som behandlar det mesta inom kampsport. Varje grad är en liten låda med värdefull information som det gäller att behärska om man vill bli duktig på Wing Tsun. Träningen börjar klockan 13.00 så där är gott om tid att göra sig i ordning, samt få i sig en god lunch på Govindas. Vi ses i kwoonen!

Våren kommer alltid tillbaks

Publicerad 2012-04-27 21:11:33 i Allmänt

Inom den Indiska brottartraditionen har man under århundraden arbetat med tunga klubbor.
Full aktivitet idag igen på Malmö Wing Tsun Skola. I samband med bygget av nya kwoonen har vi under en tid undersökt en mängd spännande traditionella styrketräningsmetoder. Vi har under denna vår ihärdigt tränat Kettlebells för att kunna allt om detta. Vi har kommit långt men där är många övningar kvar att behärska.
Idag satt Sihing Johan halva eftermiddagen med att kontakta leverantörer från Kina. Nästa projekt vi vill utöka med är Indian Clubs. Detta är en gammal anrik Indisk tradition som är populär bland Asiens brottare. Vi behöver därför fått tillverkat klubbor. Dessa finns i en mängd roliga utföranden och storlekar. Malmö Wing Tsun Skola kommer att bli ett riktigt roligt ställe att träna på.
www.wing-tsun.se

 

Om Wing Tsun Kung Fu (1)

Publicerad 2012-04-27 16:48:26 i Wing Tsun

Ett kampsystem är alltid knytet till en kontext. Boxning är knutet till en ring där man möter en annan motståndare. Denne har samma vikt som en själv och en drös med regler bestämmer vad och hur man ska göra saker och ting. Diverse skydd gör att tekniker och taktik utformas för att fungera optimalt inom denna kontext. Brottning har en annan kontext. Teknikerna likt boxning anpassas för att fungera optimalt men är nu ändrade för att passa reglerna inom brottning.

Kampsporten Wing Tsun har även den en kontext. Den är annorlunda från den inom boxning och brottning. Wing Tsun är en sydkinesisk kampsport. Det gör att kontexten är sydkinesisk. Vad innebär då detta?

Våren kommer alltid tillbaks

Publicerad 2012-04-26 14:05:58 i Allmänt

Har nu hittat tillbaks till min första blogg. Har under några år arbetat med www.kung-fu.se och www.wing-tsun.se. När jag startade denna blogg fanns inte facebook. Tänk er en tid utan facebook. Under denna tid spreds mycket av mina kung fu projekt via denna blogg. Nu för tiden är det facebook som gäller.

Sitter här i kwonen och skriver. Fortfarande i den gamla lokalen på tredje våningen på Celsiusgatan 29. Snart är de nya loklerna färdiga att flytta in i nere på bottenplan. Det blir riktigt nytt och gigantiskt. Två stora träningshallar med ljudisolering i taket och sviktande sportgolv. Omklädningsrum för både damer och herrar med duschar och toaletter. En ljus och trevlig reception med alla tillbehör när man kommer in.
Aldrig förr har det varit så mycket kung fu träning i Malmö som nu.

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela