Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Long Pole på summercamp

Publicerad 2010-06-21 14:32:23 i Allmänt
På vårt summercamp v.29 och v.30 kommer det att bli mycket longpole. Förhoppningsvis så kommer vi att ha fina nya , extra långa (3.60), longpoles till försäljning. Här en annan lite palte som tränar för fullt.

www.wing-tsun.se

Kung Fu explosion

Publicerad 2010-06-09 22:26:38 i AllmäntSisok Lars och Sisok Emil illustrerar - slag insidan arm.

När många kampsportsorganisationer funderar på att ta semester inför sommaren så pyr det av liv här på Malmö Wing Tsun Skola och i organisationen. Bilden ovan är en del av arbetet med nya Wing Tsun boken. Idag fick jag massor av fantastiska bilder av fotografen David. Detta ett led i att tydliggöra Wing Tsun och underlätta för lärare och elever.

Kung Fu för barn och ungdomar - nästa generation

Samtidigt har det börjat rustas för barn och ungdomsträning. Ett helt nytt koncept kommer att användas vilket kommer att göra denna barnträning mycket speciell och rolig. Vi kommer att ha mycket liv till hösten. Jag tror även att de vuxna som vill vara inblandade även de kommer att ha riktigt roligt och få ut mycket av det här. Vi har en hel hög med olika metoder för att intergrera oss inom den vanliga grundskolan. Detta är redan i full gång och vi har varit ute och jobbat på olika skolor under den gångna terminen.Nytt sparringkoncept

Under sommaren så introducerar jag nu också ett helt nytt sparringkoncept. Detta innefattar mängder med fysiska drillar av olika slag. Redan nu har jag fått många possitiva komentarer och detta har varit något som många längtat efter. Jag kallar det för tillfället teknisk sparring. Mer av detta kommer att introduceras på summercamp. Detta är ingenting som kommer att införlivas i graderingsprogrammen utan är sin egen grej.Tai Chi formen under förstoringsglaset

Samtidigt som allting rullar med Wing Tsun uppstrutureringen så jobbar vi även med detta inom Tai Chi. Vi har nu fotograferat alla de rörelser som finns inom Tai Chi. Alla vilket i sin tur är en liten form tillika ett koncept. Under sommaren kommer vi att fokusera på att tydliggöra dessa och bryta upp dessa i sina mindre beståndsdelar. Detta kommer att leda till en helt ny förståelse av Tai Chi. Det kommer också att leda till en helt ny träningspedagogik.

Ny hemsida för Wing Tsun

En ny hemsida för Wing Tsun är också på väg vilket kommer att underlätta betydligt för alla klubbarna. Varje skola kommer lätt att kunna uppgradera och skriva in senaste nytt samt allt annat smått och gott. Vi använder oss givetvis här av de allra senaste rönen. Vi vill ju ha den modernaste sidan av alla.

www.wing-tsun.se

Wing Tsun Summarcamp 2010

Publicerad 2010-06-07 22:26:00 i Allmänt
Varje år arrangerar Wing Tsun Kung Fu Sweden extra sommarträning. Detta året blir det under vecka 29 och vecka 30. Detta är de två sista veckorna i juli.

Detta ser ut till att bli en häftig och ganska stor tillställning detta år. Sakta men säkert har detta evenemang vuxit för varje år som går. Förhoppningsvis blir det soliga dagar vilket det brukar vara. Det innebär utomhusträning och möjlighet att träna långstav, vilket alltid är ett av temana under sommartrintensiven. Det andra temat är teknisk sparring vilket vi kommer att vara i full gång med här på Malmö Wing Tsun Skola hela sommaterminen.

Alla är välkomna och kommer att kunna delta utan problem. Vi anpassar nivån.

Träningen kommer att bedrivas mellan klockan 10.00-15.00, med en pause i mitten.

Priset är endast 500 kr per vecka.

Det finns även möjlighet att gradera under dessa veckor och detta kommer att ske på fredagarna.

För alla er som nu inte bor i Malmötrakten och behöver någonstans att övernatta rekomenderar vi de vandrarhem som finns i stan. Vi har Rut och Ragnar två kvarter bort, Malmö Vandrarhem för den som har bilat och City Vandrarhem för den som vill bo fint. Alla är billiga och håller hög standard.

För mer info: kungfu.sweden@gmail.com

www.wing-tsun.se


Wing Tsun 1997 Shunde

Publicerad 2010-06-03 22:08:51 i Allmänt


Lite nostalgi från Leung Tings 50 års kalas i Kina. Här är det Sifu Stefan Fischer från Australien som rasslar loss. Presis som de beskriver så var allting helt utan förberedelser. Under Kinatrippen blev det bestämt att olika Sifusar skulle göra uppvisningar. Detta var det inte många som var förberedda på. Bl.a kallade de upp Sifu Emin. Han råkade slänga Sifu Gutierres över ett bord. Mycket spännande evenemang. Oförglömligt!

www.wing-tsun.se

Ip Mans yngste son

Publicerad 2010-06-02 15:50:38 i AllmäntDet är alltid roligt att se när den gamla generationen fortfarande kör på. Så när vi yngre känner oss lite slitna och trötta så kan vi bara konstatera att vi är lata och odugliga. Oftast är det Ip Mans äldste son som figurerar i media men som många anser så är det lillebror som är vassast. Själv har jag ingen aning. Har ju själv inte tränat med någon av dem ännu.

www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela