Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Wing Tsun Kung Fu gradering mars 2009

Publicerad 2009-03-30 15:02:27 i Allmänt
Gratulerar till alla nya grader som erövrats. Temat för lördagen var "lifting punch", vilket är temat för sjuans elevgrad. Nästa storhelg i Wing Tsun är faktiskt redan i helgen. Då är vi i Karlskrona och tränar för fullt. Nästa graderingshelg i Malmö är 9-10 maj. Tiden går fort så träna hårt. Snart är det dags igen.

www.wing-tsun.se

Wing Tsun STORHELG i Göteborg

Publicerad 2009-03-23 15:20:36 i Allmänt


Tiden går snabbt när man har roligt. Det var tre intensiva dagar som försvann när jag och Sisok Daniel begav oss upp till Göteborgs Wing Tsun Skola. Helgen gick åt till 7e elevgraden, samt 4 sektionen. Det blev även lite melodifestival.

www.wing-tsun.se

Det är mycket som händer...

Publicerad 2009-03-17 00:56:43 i Allmänt
Det är mycket som händer och allting rullar på i hög fart. Det är mycket människor som tränar och massor av människor som hör av sig. Jag är nu tillbaks efter en weekend på Göteborgs Wing Tsun Skola. Tillbaks vid datorn och alla mail. Ibland önskade jag att man hade lika många armar som de indiska gudarna. Då kunde jag hinna med både privatlektioner och hemsidebyggning. Just nu prioriterar jag att vara i kwoonen framför att sitta vid datorn.

Det kommer in mail från norra Sverige titt som tätt. Var kan jag träna Wing Tsun i Norrland? Under resan till och från Göteborg satt jag och Daniel därför och spåndade på detta och kom fram till att vi ska ha en intensivvecka i Gävle, i sommar. Detta blir trevligt.

I helgen är det Baguazhang seminarie i Malmö.

www.kung-fu.se

Ringar på vattnet...

Publicerad 2009-03-02 20:46:26 i AllmäntMaster Qian Zhaohong vid grandmaster Luo Songaos grav. En unik bild.

Februari 2009


Tiden går fort och det är redan mars. Själv vet jag inte riktigt var februari tog vägen. Februari var en intensiv månad med många höjdpunkter.

Sifu wan Kam Leung var här och undervisade i grundläggande Wing Chun koncept.

Det var en givande storhelg i England där jag nu kom in mer på vapenträningen.

Det blev till att hålla en stor föreläsning om moderna kontra klassiska Kina. Här jobbade jag med bildspel för första gången.

Shaolinmunkarna var här och höll show. Vi var med backstage.

Olika gymnasium i Malmö fick i februari upp ögonen för vår verksamhet och här har utformats ett samarbete. Många nya kontakter och vägar har öppnats.

Många företag har kontaktat oss och velat ha vår hjälp med diverse uppvisningar. Jag har för första gången blivit tvungen att avböja på grund av tidsbrist.

Min mail gick för första gången över 1000 stycken på en månad. Vi pratar här inte spam utan riktiga kontakter.

Det är mycket nu!

Mars 2009

Första mars fortsatte i samma stil. Vi var här inbjudna av www.musicdoc.se att hålla Tai Chi uppvisning. Denna månad kommer även den att vara full med träning. Det blir Wing Tsun storhelg både i Göteborg och Malmö. Fredrik Regn kommer till Malmö och håller Baguazhang seminarie. Här har nya rutiner skapats för framtiden. Matt Bild (He Jinbaos close door student) kommer att vara i Sverige i januari varje år.

April 2009

April är som sagt månaden då master Qian Zhaohong är här. Detta tar givetvis mycket fokus och energi. Människor vallfärdas från när och fjärran för att vara med. Detta evenemang börjar få stor internationell status. Redan har elever från Italien, Frankrike, England, Norge, Danmark, USA och Irland hört av sig. Varför? Qian är Qian.

I april har vi även Wing Tsun storhelg i Karlskrona.

..forts

Samtidigt som man står mitt i nutid så är där saker som måste planeras långt i förväg. I augusti har vi två stycken "stora" evenemang. Årets summercamp i Practical Wing Chun kommer att hållas i Malmö. Här arbetas det redan för fullt. Många skolor i Europa är intresserade av detta och hela Wing Chun världen håller ögonen på oss. Malmö Wing Tsun Skola är i fokus. Det är här framtiden skapas och många mästare inom denna stil hör av sig till mig.

I augusti månad arrangerar jag mitt första evenemang utanför Sveriges gränser. Detta tillsammans med Grandmaster Brian och Master Ricky i Peterborough. Här är det först och främst Tai Chi Chuan som kommer att tränas, men även inslag av Escrima och Wing Chun kommer att behandlas.

..på arbetsbänken

Just nu håller jag och Hans på med att få till allting runt Master Gao Tieniaos nästa besök i Sverige. Det lutar åt juni-juli någonting. Jag vet att många är intresserade och nyfikna omkring detta. Ha tålamod! Alla de bästa kung fu mästarna kommer förr eller senare hit. Vilka stilar representerar då Master Mao?

Xinyi Liuhe Quan

Xingyi Quan

Baguazhang

Liuhe Bafa

Tai Chi Chuan


Master Gao Tieniao, Baguazhang, Public Park, Shanghai

www.kung-fu.se

Nya Wing Tsun Hoods

Publicerad 2009-03-02 19:22:22 i AllmäntSifu Wan Kam Leung och jag februari 2009

Sisok Lars har nu varit i kontakt med vår klädleverantör igen. Det som är på tapeten just nu är Hoods (sådan jag har på bilden). Först nu svarta med antingen vitt eller rött tryck. Det innebär nu i första omgången att endast tekniker och instruktörer får tillgång. Jag beklagar detta. Allting har med trycktekniska detaljer att göra. Snart kommer där hoods med vår standardlogga som alla kan köpa.

För er instruktörer och tekniker som vill ha en hood. Kontakta Sisok Lars.
wt.lars.olsson@telia.com

www.wing-tsun.se

Tai Chi på Victoriateatern 1 mars 2009

Publicerad 2009-03-02 18:52:07 i Allmänt


Igår var jag, Johan och Christian på Victoriateatern och höll en mindre Tai Chi uppvisning. Det gick bra. Både Johan och Christian är mjuka och kunde lätt kasta sig åt alla håll. Scenen var inte stor och den harpa som fanns på scenen levde farligt. Det svåra med en uppvisning är inte att göra själva Tai Chi teknikerna. Dessa är ju inövade. Nej, det svåra är att vara den som ska bli utsatt för teknikerna. Det är här som konsten ligger i att göra snygga uppvisningar. Givetvis glömde jag musiken. Men vi lever i en modern värl och det var bara att gå in på youtube. Hur föll valet?

Kuntao Tai Chi Chuan

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela