Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Shaolin showen

Publicerad 2009-02-18 23:16:49 i Allmänt
Sitter här med reportage och mängder med bilder från helgens stora shaolinshow. Själv var jag som sagt i England men mina medarbetare var på plats. www.kung-fu.se var bl.a med backstage och fick en pratstund med några av "munkarna".

www.kung-fu.se

Baguazhang seminarie i mars

Publicerad 2009-02-18 14:32:09 i Allmänt
Så är det bokat för nästa Baguazhang seminarie med Fredrik Regn i Malmö. Detta är den 21-22 mars.

Plats: Malmö Wing Tsun Skola

Adress: Celsiusgatan 29

Tid: 10.00-15.00, inkl pause.

Pris: 200 kr / dag

Välkommen!
Baguazhang

Summercamp 2009

Publicerad 2009-02-17 16:11:29 i Allmänt
Iron Shirt Qigong. Pui Yee tvingas sparka Sifu wan i skrevet allt vad hon orkar.

Allting händer nu i ett rasande tempo. Sifu Mak har precis varit här, Sifu Wan har precis varit här. Man är precis hemkommen från England där man tränat för grandmaster Brian. Christian fick därför bevaka Shaolinföreställningen i helgen. Weng Chun har snart stor invigning. På måndag är det dags för stor föreläsning om Kina igen. Där är inte mycket tid att hinna reflektera över saker och ting.


Practical Wing Chun Summercamp 2009

Under de olika evenemangen så planeras det och skapas. När Sifu Wan var här så blev det klart att summercamp för Practical Wing Chun detta år ska hållas i Malmö. Det är spännande! Datum för detta är 10-15 augusti. Så plita in detta i kalendern ni som är intresserade. Mer info kommer snart.

Kuntao Tai Chi Chuan summercamp 2009

Denna helg blev det också lite mer klart med Tai Chi sommarlägert i England. Datum för detta är 20-23 augusti. Även här behöver man vara ute i god tid. Det gäller att boka flyg osv. Mer info kommer snart.

www.kung-fu.se

Tai Chi seminariet i England

Publicerad 2009-02-17 15:05:08 i Allmänt

Grandmaster Brian and Andrea (Cambridge)


Jesper Birk, nu med ansvar för Kuntao Tai Chi Chuan i Danmark


Guru Ricky utnämdes för ett tag sedan till Master.

Då har vi åter igen varit över i England och tränat för Grandmaster Brian och Master Ricky. Ingen ordning utan kaos. Fredagen tillbringades till stora delar på Kastrup då det varit snöstorm i London. När vi landade kunde man dock gå runt i t-shirt. Vi kom tillsist till Peterborough. Det blev två fulla dagar med blandad träning i Tai Chi, Wing Chun och Escrima. Under de båda dagarna så kom det elever från Sverige, Danmark, Tyskland. Peterborough och Cambridge. Så ett nytt stort kliv framåt har tagits.

Kuntao Tai Chi Chuan

Tai Chi seminarie på lördag 21 februari

Publicerad 2009-02-17 11:29:23 i Allmänt
Så var det dags för månadens intensivdag i Tai Chi Chuan. Vi kommer denna gång att blanda mellan grundträning, Tuishou, och Dalou. Alla är hjärtligt välkomna. Nybörjare som avancerad. De som tränar på klubben och de som inte tränar på klubben. Vi anpassar oss.

Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29

Dag: Lördag 21 februari

Tid: 12.00-15.00

Pris: 100 kr

Medtag något lätt att äta.

Kuntao Tai Chi Chuan

Shaolin munkarna kommer till Sverige

Publicerad 2009-02-09 15:25:53 i Allmänt
Lördag 14 februari på Konserthuset i Malmö

Shaolin "Sunzi Hero" är en unik dans- och teaterföreställning producerad i Kina. Föreställningen, som består av fyra akter, har 40 proffessionella medverkande som berättar en traditionell kinesisk historia om ära, stolthet, hämnd och personlig styrka. Handlingen börjar i en by på landsbygden där den unge Xiaolong (Lilla Draken) växer upp hos sin morfar/farfar men tvingas gå i kloster då hans morfar/farfar blir dödad av den onde förbrytaren, Svarta Örnen och hans anhang.

Munkarna tar emot honom med öppna armar och han upptas under en stor cermoni till munk för att därefter delta i deras vardagsliv med grönsaksodling, meditiation och kroppslig träning. Han lär sig den kinesiska kampsporten Wushu, som ger honom styrka och smidighet. När tiden är inne beslutar han sig för att ta hämnd på sin morfar/farfars baneman, som tillsammans med sina kriminella kollegor för tillfället dominerar byn och dess innevånare. Xiaolong söker upp Svarta Örnen under en tillställning och med hjälp av de andra munkarna dödar han honom och de andra närvarande. Harmoni återuppstår i byn som, tillsammans med munkarnas gamla överhuvud, firar Xiaolong för hans mod. Den gamla munken känner att tiden nu är inne för att dra sig tillbaka då han hittat en värdig ersättare i Xiaolong. Xiaolong svär trohet till Zen Buddismen och lovar att kämpa för fred och rättvisa över hela världen.

Föreställningen är baserad på 1500 år gamla traditioner inom Wushu konsten och är iscensatt av Du Jingtao och Liang Yiquan, som är grundare av Denfeng S. E Wushu College (Denfeng Shaolin Epo Wushu College) vilken i sin tur är producent. Denfeng S E Wushu College´s uppsättningar är kända för att kombinera den kroppsliga styrkan och smidigheten, som känns igen från traditionell kinesisk kampsport, med historieberättande musik och scenkonst efter västerländska principer.

Denfeng S E Wushu College började som producent av turnérande föreställningar på 80-talet när förhållandena i Kina ändrades och man tillät turnéer i utlandet. De har turnérat i stort sett hela världen och i somras gjorde de ett unikt bejublat framträdande i Dalhalla.

Nu åter i Sverige gör de en mindre turné och besöker 4 orter - Jönköping konserthus 13 februari, Malmö konserthus 14 februari, Lisebergshallen Göteborg 15 februari och Cirkus Stockholm 16 februari. Musiken är komponerad av Zhao Xinmin som arbetar med musik och animation för Disney Studios. Scendesignen är utarbetad av Jlang Qihau från Peking National Academy.

Julius Biljettservice

Ingen Wing Tsun på torsdag denna vecka

Publicerad 2009-02-09 15:05:47 i Allmänt
12 februari ingen wing tsun. Sisok Jesper är på utbildning. Nästa vecka är allting som vanligt igen. Snart så har de nya passen kommit in i sina rutiner och assistenter kan ta över, när ordinarie fått förhinder.

För er som är inblandade i golvkampen på söndagarna. Håll koll på när Sisok Daniel är iväg och jobbar.

Malmö = Kung Fu City

Publicerad 2009-02-06 02:10:29 i Allmänt
Sifu Donald Mak har precis lämnat. Sifu Wan Kam Leung är här nu. Träningshallen är fullproppad. Det är mycket kung fu i Malmö just nu.

Nästa lördag 14 februari kommer Shaolin truppen till Malmö och håller stor show på Konserhuset. Detta skulle jag egentligen vara och bevaka. Vi är en stor trupp som missar detta evenemang då vi är i England och tränar Tai Chi Chuan. Malmö Wing Tsun Skola är givetvis på plats ändå. Så ni som inte har något speciellt för er nästa vecka,var med vid detta evenemang.

Fler spännande kung fu överraskningar är på ingående.www.kung-fu.se

Fredagens Wing Tsun träning inställd

Publicerad 2009-02-03 22:33:13 i Allmänt

Det är inte ofta som vi ställer in träningen. Gör vi det så beror det på extra ordinära saker. Nu på fredag är det en sådan. Sifu Wan Kam Leung är här i Malmö och håller seminarie. Eftersom många kommer att vara med här så har vi valt att ställa in den vanliga träningen.

www.wing-tsun.se

Wing Tsun - Golvkamp och kardio

Publicerad 2009-02-03 15:05:04 i Allmänt
Ny kombination: fitnesbboll kontra golkamp

Sisok Daniel har nu börjat undervisa i golvkamp. Detta är på söndagar klockan 16.00-17.30. Varför då golvkamp? Wing Tsun är till sin tradition ett system där man till varje pris vill bli kvar stående. Ett logiskt val.

Världen har ändrats.

Vi är nu första generationen kampsportare som faktiskt har tillgång till i stort sett all kampsport. Vi går in på youtube och där är de, allihop. Det går att träna många olika kamparter och valmöjligheterna är många. Detta gör att kampsport som fenomen evolverar. Nya fenomen dyker upp. Nya träningsmetoder dyker upp. Världen står inte stilla.

På Malmö Wing Tsun Skola har vi valt att följa med denna utveckling. Vi håller hela tiden seminarier och bjuder in mästare inom olika områden. Golvkamp är en del av kampsporten. Vi kan välja att kalla den något annat tex, brottning, eller submission, men i slutändan är ändå fenomenet samma. Valet att kalla det golvkamp är att man inom Wing Tsun undviker att ta grepp. Här betyder det heller inte att vi ligger på golvet och enbart gör kedjeslag. Inom golvkampen använder vi oss av precis samma tekniker och lösningar som alla andra. Det som fungerar för andra fungerar även för oss.

Det är här man måste följa med. Dynamiken att kunna röra sig från stående till liggande och tillbaks igen är spännande. Detta är att träna sin kropp till ännu mer rörelse än om man bara är på golvet eller om man barar gör stående kamp. Wing Tsun som tradition är ett koncept baserat system. Man föjer vissa lagar vilket ska kunna appliceras överallt. Spännande för vår generation är nu att utvidga den traditionella Wing Tsunen till olika områden som inte gjorts innan. En av dessa är att arbeta på golvet.

Kardio

Sisok Jesper har även han ett nytt träningspass på torsdagarna klockan 18.00-19.00. Här handlar det om kardiovaskulär träning. Här är en ny spännande kombination där man använder sig av Wing Tsun tekniker för att bygga upp sin fysik. Här är det inte teknik i sin rent traditionella bemärkelse utan mer fysisk sådan. Det är kondition, hastighet, seghet och explosiv kraft. Detta är också en form av teknik. Vi i västvärlden har numera stora kunskaper inom dessa områden. När man nu kombinerar detta så får man fram nya spännande kombinationer och fenomen.

Så samtidigt som vi nu har våra traditionella träningspass har vi även en fot på plats i 2000-talet. Varje generation måste vara på plats och göra sin grej. Annars kopierar vi bara.

www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela