Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Något nytt varje vecka

Publicerad 2008-10-28 18:32:52 i Allmänt
Det är inte stiltje en enda vecka just nu. Det är precis så att man hinner hänga med. Mailen och telefonen går varm. I helgen är det nu stor wing tsun helg. I helgen som varit var det Tai Chi i Helsingborg och detta direkt efter en hel vecka med Qian Zhaohong här i Malmö. Bakom kulisserna är tempot ännu högre. I dag var det förfrågning om qigongträning för hockeymålvakter. Det kan inte vara lätt att stå där när gigantiskt stora bepansrade killar med pinne kommer glidande mot en. Att de sedan vill skjuta en stenhård puck mot en också gör det inte lättare. Det säger sig självt att här behövs qigong.

www.wing-tsun.se

Wing Tsun graderingshelg

Publicerad 2008-10-28 18:01:02 i Allmänt
Det är nu åter igen en stor graderings och träningshelg i Wing Tsun Kung Fu. Detta är på Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29

Lördag 1 november

12.00-15.00 Graderingsseminarie (bara träning)

15.30-16.30 Gradering (bara test)

Restaurangbesök

Söndag 2 november

10.00-13.00 Graderingsseminarie 4 sektionen (bara träning)

13.30- 15.30 Instruktörsseminarie

www.wing-tsun.se

Xinyi Liuhe Quan Seminarieveckan

Publicerad 2008-10-23 22:59:49 i AllmäntQian Zhaohong Sifu och Andreas

Så var det sista dagen i Sverige för den här gången. Det har denna gång varit mycket av allting. Qian Zhaohong har öst på med olika och nya kombinationer. Det har även blivit massor av undervisning i Spiral Tai Chi vilket vi bara berört ytterst sparsamt tidigare. Det har även blivit mängder med god mat. Fler personer än någonsin har varit med och tränat under dessa sex dagar. Tack till alla!

Xinyi Liuhe Quan

Xinyi Liuhe Quan Seminarievecka

Publicerad 2008-10-21 13:28:21 i Allmänt


Även denna tisdag är det full aktivitet. Qian Zhaohong har nu börjat öka på med tekniker och kombinationer. Tiden går mycket fort. Det varvas hela tiden mellan Xinyi Liuhe Quan, Spiral Tai Chi och Qigong. Spiral Tai Chi är i sin tur alla de klassiska Tai Chi stilarna, Xinyi, Xingyi, Baguazhang, Wudang, Tongbei, Shaolin samt en mängd andra jag just nu är för trött för att komma ihåg.

I morgon blir det mästare - elev fotografering.

Xinyi Liuhe Quan

Xinyi Liuhe Quan

Publicerad 2008-10-18 21:37:01 i Allmänt
Här är nu första bilden från höstens Xinyi evenemang. Det har redan under första dagen blivit en hel del nya tekniker.
Allting är som vanligt när Qian är här. Det är fullt ös.

Xinyi Liuhe Quan

Sultan Palace

Publicerad 2008-10-18 13:13:57 i Allmänt


Qian Zhaohong är här och härmed Xinyi träning. För alla som vill samlas vi i kväll (lördag)  på Sultan Palace, Bergsgatan, klockan 19.00, och äter persisk buffé.

Xinyi vecka - ingen dagträning

Publicerad 2008-10-15 14:04:49 i Allmänt
På lördag 18 oktober börjar så höstens Xinyi Liuhe Quan vecka. Eftersom det här är träning från 09.30 - 16.30 så är all dagträning i Tai Chi och Bagua inställd. Detta har att göra med att alla instruktörerna är med på Xinyi veckan. Kvällspassen rullar som vanligt.

Just i skrivandets stund är kanske vädret inte så fint, men vi har ju under lång tid haft en fin höst. Det är så pass varmt så kan det bara vara uppehållsväder så kan vi faktiskt träna nere i parken. Detta skulle vara riktigt trevligt. Då har vi också obegränsat med utrymme och kan ta ut svängarna ordentligt. Ta med er en extra tröja. För Qian är ingenting omöjligt. I Shanghai står man och tränar utomhus även på vintern.

Jag frågade Qian en gång när det var bäst att träna?

Han svarade: Alltid

Xinyi Liuhe Quan seminarierna har under åren växt och växt. Under vårens evenemang var vi betydligt fler än tidigare. Även under det kommande seminariet är vi många fler än förra hösten. Just för att Qian Zhaohong gillar när det är många människor så är det extra roligt. Xinyi Liuhe Quan blir populärare och populärare.

Denna gång så trillar det in elever från England, Polen, Danmark, Norge och givetvis Sverige. Just denna gång är det inte lika många som kommer uteifrån, däremot så har skaran som tränar i Malmö växt.

Xinyi Liuhe Quan

Tai Chi på Vuxenskolan

Publicerad 2008-10-15 00:47:38 i AllmäntJo, det är i Malmö centrum

Idag hade Vuxenskolan samling och mingel för alla sina föreningar. Här var jag inbjuden att visa och prata om Tai Chi och Qigong. Så även denna dag lärde jag mig massor om både Malmö och mig själv.

När det gäller kunskapen om Malmö så kan jag bara konstatera att det finns och händer betydligt mer saker än man tror. Vuxenskolans möte var på FIFH och här hade jag aldrig varit innan. Här bedrivs en gigantisk verksamhet för handikappade. Här har vi föreningar som arrangerar stora galor i Malmö varje år där det vallfärdas människor hit från hela världen. Sist var där 2500 deltagare.

Själv fick jag värsta adrenalinpumpen precis innan jag skulle hålla min lilla Tai Chi träning. Har ingen aning om varför. Lyckades ändå både prata och röra mig även om hela kroppen satts ur funktion. Mycket spännande!

Tai Chi i Malmö

Butcherslab

Publicerad 2008-10-13 23:46:20 i AllmäntSifu Henrik visar danska polisen grepp och nedtagningar

Jag sammanstrålade idag med Sifu Henrik (Affe) inne på hans nya träningsställe vilket har det egendomliga namnet Butcherslab. Men å andra sidan, med tanke på att det ligger mitt i Köpenhamns gamla slaktarkvarter, så är namnet passande. Bra för mig och alla andra svenskar är att det ligger fem minuters promenad från Centralstationen. Så det är extremt smidigt att ta sig dit.

Idag var jag över för att planera det kommande Weng Chun seminariet med Sifu Hoffmann i november. Det blev även en hel del tränande av formen Fa Kuen. Jag fick även lärt mig vad den används till, applikationer, filosofi och andra tankar bakom denna form. Mycket intressant!

Weng Chun seminariet

SCA - Heavy fighting

Publicerad 2008-10-11 23:43:18 i Allmänt
Ordförande för Malmö Wing Tsun Skola är titt som tätt borta. Han kommer sedan tillbaks och har ont. Stora saftiga blåmärken på benen och inre svullnader i ryggen och dylikt.

Vad är det då han hittar på?

Är han med i någon hemlig Fightclub?

Nej han är med i SCA. Detta är en 43 år gammal organisation som håller på med medeltida kamp. Med tanke på filmen ovan behöver jag inte nämna så mycket mer om vad det går ut på. Här är det inget pjosk. Man slår allt vad man orkar och förmår. Givetvis är de pansrade upp över öronen. Blir man kraftigt träffad sätter man sig på knä för att visa att man är död. Man lunkar sedan åt sidan och fortsätter skåda ut över slagfältet. Vikten på allt det järn och läder man bär runt på får mig att tänka på crossfit och givetvis kraftig nackspärr. Det är tur att vår ordförande också gör massor av qigong.

www.kung-fu.se

Baguazhang

Publicerad 2008-10-08 23:03:07 i Allmänt
Vårt nya baguapass på onsdagar var idag fullt. Så det tog bara några veckor. Det är trevligt. Just nu håller vi på med basvändningarna i Fenix. Det är inte helt lätt.

Baguazhang

Wing Tsun på biblioteket

Publicerad 2008-10-08 14:51:03 i Allmänt
På torsdag 16 oktober är det ny hälsodag på biblioteket i Malmö. Här är vi inbjudna och ska förevisa kung fu. Tiden för oss är mellan 12.30-13.00. Är det någon som vill vara med och assistera och prata med folk är ni hjärtligt välkomna. Jag behöver alltid hjälp.

www.wing-tsun.se

Weng Chun seminariet

Publicerad 2008-10-06 18:13:45 i Allmänt
Igår startade träningspasset i Wing Tsun endast för tjejer. Något nytt har hänt här på skolan. Aldrig förr har där varit så många tjejer på en och samma plats någonsin i historien.

När jag igår natt satt och meditera klickade tanken upp om jag inte skulle be Sifu Andreas att ta med sig Maria  som assistent. I morse när jag öppnade min mailbox hade jag märkligt nog fått mail just från Sifu Andreas. Han berättar här att Maria kommer med som assistent. Hmm! Det är mycket märkligheter som händer just nu. Detta är bara en av dem.

Det kommer att bli en stor helg när det nu blir introduktion för Weng Chun i Sverige. Det kommer Weng Chun utövare från Danmark, England, Tyskland och förmodligen också Holland hit.

Weng Chun seminariet

Benny Lava

Publicerad 2008-10-06 01:43:38 i Allmänt
Äntligen har jag hittat vad min favori Indier heter på riktigt. Hans namn är Prahbu Deva. Givetvis är han en megakändis i Indien. I resten av världen har han blivit känd under namnet Benny Lava. Detta tack vara min favoritlåt. Det är tydligen mer än jag som uppmärksammat denna märklige Indier.Oktoberschemat - hösten är röd och gul

Publicerad 2008-10-05 14:58:59 i AllmäntQian Zhaohong snart i Malmö

Det märks att hösten har börjat. Detta påstående är då inte en indikation på att något är grått och trist. Det är snarare precis tvärtom, nämligen gult och rött, i en mängd kulörer. Veckorna framöver kommer för min egen del att bli hektiska. Som ni märker hinner jag inte riktigt med att få in allting som vanligt på kung-fu.se. Det börjar bunkra sig. Både Jonas och Annamaria har släppt en hel del artiklar och evenemangshändelser som ska upp. Själv ligger jag efter med en mängd artiklar bl.a om Sifu Maks besök, senaste Tai Chi reasn till England, Baguazhang osv. Det är vad det är. Man måste träna också. Det kommer alltid först.


Tai Chi träning i Peterborough

4 oktober
Igår var vi i full gång med tuishou. Det kom betydligt mer utövare än jag först räknat med. Det är superkul. Vi började denna dag att så smått nosa på det som kallas Dalou. Det redan dynamiska spelet inom Tai Chi blir på detta sätt ännu mer rörligt och levande. Utvecklingen av Tai Chi på Malmö Wing Tsun Skola är nu inne i en stor och kreativ fas. Därför är det nu viktigt att resorna till England duggar tätt. Nästa storhelg hos grandmaster Brian är därför redan satt till 14-15 februari. Typiskt är att detta precis krockar med när Shaolinmunkarna är i Malmö och har uppvisning. Med min qigong har jag ännu inte lärt mig andevandring eller kloning.

5 oktober Fightergirls I kväll så börjar tjejpasset i Wing Tsun klockan 18.00. Golvkamp Inför nästa termin så kommer det i anslutning med fightergirl-passet även att trilla in ett golvkampspass.

11 oktober. Närmast nu är wing tsun intensivdagen på lördag . Här kommer vi att fortsätta med graderingsträning. Ordning och reda pengar på freda. 12.00 startar vi. Kanske hinner vi även här sätta lite graderingskompendie foto. Sisok Göran i Göteborg har jobbat på. Han har nämligen skrivit ner hela 3 sektionen chi-sao, teknik för teknik. Detta tackar vi för. Bra jobbat. 3-4 chi-sao sektionen har nu även kommit i bokform. Nej det är inte vi som gjort den det är Sigung Leung Ting själv. Denna går nu att beställa hos honom.

12 oktober är det fortsättning på Wuji meditationsträningen. Detta är alltid lika spännande. 12.00 startar vi.

14
oktober håller vi introduktion och förevisning av Tai Chi på Vuxenskolans samlingsdag.


Biblan

16 oktober förevisar vi Wing Tsun på Biblioteket.

17 oktober kommer Qian och Sören samt många resandes från när och fjärran.

18-23 oktober är det sedan 6 fyllda Xinyi Liuhe Quan dagar.

26 oktober När helgen sedan stundar är det åter Tai Chi intensivdag i Helsingborg. Är då månadens evenemang slut? Nej, nej inte alls.


Wei Ling Yi

14-16 oktober. För att då spä på ytterligare med intressanta evenemang så kommer Wei Ling Yi hit och håller intensivkurser i Qigong. Detta är på kvällstid i Eslöv 18.30-21.30
www.kung-fu.se

Sanhuang Zhai Templet (Xinyiba)

Publicerad 2008-10-02 17:14:05 i AllmäntShi Dejian framför Sanhuang Zhai templet


Sanhuang Zhai Templet innan restaureringen


Sanhuang Zhai Templet innan restaureringen


Sanhuang Zhai Templet efter restaureringen


Sanhuang Zhai Templet efter restaureringen


Sanhuang Zhai Templet efter restaureringen


Sanhuang Zhai Templet efter restaureringen

Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet


Byggandet av Sanhuang Zhai Templet

Shi Dejian är en av de Shaolinmunkar som lärt sig gamla formen av Shaolin kung fu. Mycket i övrigt av det som lärs ut i Shaolins namn är mer standardiserad Wushu. Shi Dejian är bl.a känd för sina stora kunskaper inom buddhistisk örtlära och medicin. Den stil Shi Dejian lär ut är Xinyiba. En stil som är besläktad med Xinyi Liuhe Quan som vi tränar här i Malmö. Shi Dejian har lämnat Shaolin och som ni kan se på bilderna har han nu ett eget tempel.Här lite till om Xinyi på Nya Zeeland Dai Xinyi

Xinyi Liuhe Quan i Malmö

Shaolinmunken Shi Dejian

Publicerad 2008-10-01 23:06:43 i Allmänt
För ett tag sedan hörde finsk TV av sig till mig för att föhöra sig om Shaolin. De skulle göra ett program likt Fightquest. Problemet var att de inte kund ta sig in i Shaolin. I vilket fall så fick de lite tipps. Jag proklamerade också att de skulle skippa Shaolin och i stället bege sig direkt till Shi Dejians tempel. Jag undrar hur det har gått. Han jag pratade med skulle försöka ta sig dit. Shi Dejian är den coolaste munken.

Xinyi Liuhe Quan

Tai Chi Tui Shou på lördag i Malmö

Publicerad 2008-10-01 16:23:50 i AllmäntWudang Pai

På lördag 4 oktober är det dags för månadens pushhands intensiv här i Malmö. Vi börjar som vanligt klockan 12.00. Alla är hjärtligt välkomna. Nya kunskaper från förrförra helgen i England har fördjupat Tai Chi kampträningen ytterligare. Ett stort steg har tagits.

Tai Chi i Malmö

Wong Nim Yi Sifu

Publicerad 2008-10-01 00:16:50 i AllmäntWong Nim Yis former är väldigt trevliga och estetiska

Förra helgen började jag så smått att lära mig grandmaster Brians Wing Chun. Som vanligt börjar det med Sil Lim Tao. Grandmaster Brians Sil Lim Tao börjar nu inte som vanligt med dubbel Tan-Sao. Den börjar med några andra armrörelser. Just då kunde jag inte komma på var jag sett en liknande början. Nu har jag hittat svaret. Grandmaster Brian brukar alltid säga att Greco Wong Sifu alltid kallade sin version för "old school". Betyder det då att det är Fatchan versionen det handlar om eller vad?

www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela