Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Weng Chun Kuen i Sverige

Publicerad 2008-11-23 23:48:32 i AllmäntDet var kallt i Sverige utomhus. Det var det inte inne i kwoonen. Även denna dag var det fullt med entusiastiska kung fu utövare. Det var precis att vi fick plats. Tack till alla som varit med i helgen, det har varit fantastiskt. Trevliga människor och god mat.

www.wing-tsun.se

Weng Chun seminarie i Sverige

Publicerad 2008-11-22 22:37:24 i Allmänt
Weng Chun Chi Sao Danmark Sverige


Sije Maria undervisar Johan och Sebastian


Engelsk Chi Sao

Morgonen började med blixthalka. Efter det var det sedan bara fullt ös. Det har visats och tränats så mycket att det bara piper i huvudet. Nu ska jag gå och lägga mig. Seminariet fortsätter i morgon. Det har varit en bra kung fu dag.

www.wing-tsun.se

Invigning av Butchers Lab i Köpenhamn

Publicerad 2008-11-22 00:31:19 i Allmänt
Grandmaster Andreas Hoffmann och Sifu Henrik Sprechler (chefinstruktör för Weng Chun i Danmark) utförde en buddhistisk ritual för den nya kwoonen. Då detta varit ett gammalt slakteri gjordes en rening så att ny och glad känsla kunde infinna sig.


Weng Chun gruppfoto på Butchers Lab. Weng Chun är populärt i Danmark. Elever och lärare hade kommit  från många skolor.Även filmningsansvarige från www.kung-fu.se (Hanne) åkte in i chi-sao träningen.

Fler spännande foto har tagits denna kväll. Dessa kommer snart på www.kung-fu.se

www.wing-tsun.se

Invigning av Butchers Lab

Publicerad 2008-11-19 23:57:00 i Allmänt
Vem kommer att vara där?

På fredag är det Weng Chun invigning av Butchers Lab klockan 18.00. Jag kommer att befinna mig på Malmö Centralstation  vid 17.00 och ta tåget över till Köpenhamn 17.02. Är det någon som är hågad att följa med vet ni nu var jag finns.

www.wing-tsun.se

Bruce Lee´s - One inch punch

Publicerad 2008-11-17 16:19:18 i Allmänt

Bruce Lee´s Wing Tsun var enastående inte bara för sin tid. Otroligt snabba slag. Det är inte konstigt att man blev inspirerad att börja träna kampsport. Wing Tsun skulle det givetvis vara för det var det som Bruce Lee tränade.

www.wing-tsun.se

Musse är i stan

Publicerad 2008-11-15 17:39:50 i Allmänt
Vi har inte många kampsports kändisar här i Sverige. Den största är säkerligen Musse från Rallarsving. I går träffade vi honom. Även om han är en trevlig prick så anföll Sije Annamaria. Märkliga saker händer hela tiden. Stora projekt är på gång hela tiden.

www.wing-tsun.se

Sifu Henriks hälsokosthörna

Publicerad 2008-11-13 18:31:22 i Allmänt
Var idag efter Tai Chi träningen på Willys och handlade. Likt en sann kung fu mästare går man då helt på intuition. Helt utan att vara närvarande tog mina ben mig till hyllorna med 200 grams Marabou Choklad. Min hand sträckte utan några som helst hinder åt sig chokladet. Denna gång gjorde dock mitt sinne en arubt upptäckt. En ny sort hade kommit. Denna måste ju givetvis testas även då den verkade helt absurd.

Marabou Amigo, en blandning av nachos och choklad. Hur äckligt kan det smaka? Det kvittar. Direkt efter att jag betalat mina varor i kassan började den ingående testen. Hmm! Helt ok. Kanske kommer den inte att tillhöra min baskost men ändå. Smaken för tankarna tillbaks till min barndom och samling hemma hos mormor. Efter en stadig middag och efterrätt så var det alltid en stund senare dags för kaffe och kakor. En av de kakor min mormor bakade smakade konstigt nog som detta choklad.

När ska man då inta denna kost? Ja, det kan man i stort sett göra närsom. Bäst är det om man inte äter hela förpackningen på en gång. Då kan smärre äckelkänslor lätt uppstå. Är du däremot en kung fu mästare kan du lätt kränga hela och sedan stå ut med den hemska känslan. Extra bra är om du intar den tillsammans med kaffe, givetvis!

www.kung-fu.se

Weng Chun Kuen i Sverige

Publicerad 2008-11-12 13:19:10 i Allmänt
Det börjar dra ihop sig till höstens stora kung fu evenemang. 22-23 november kommer grandmaster Andreas Hoffmann till Sverige och håller träning i Weng Chun Kuen. Detta blir även första gången systemet exponeras på svensk mark. Det är därför lite speciellt.

Under två hela dagar kommer det här att bli massor av träning i detta system. Träningen kommer att vara upplagd så att alla som vill kan vara med. Inga förkunskaper krävs. Glöm inte att anmäla er!

Vilka andra system än Wing Tsun och Wing Chun har då anknytningar till Weng Chun? Sambanden mellan Weng Chun och Hung Kuen är starka, så här har vi då Hung Gar och Choy Gar. Vi har sedan även Choy Lee Fut och Chow Gar. Givetvis då det handlar om sydkinesik kung fu så är där även en anknytning till Ng Ying Kuen. Traditionellt så har även systemet starka band till Shaolin.

Datum: 22 - 23 november, 2008

Tider: 10.00 - 12.30, 14.30 - 17.00 både lördag och söndag

Pris: 400 per dag eller 600 för båda dagarna.

Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29

Det gäller att vara med när det händer!

Weng Chun Kuen seminariet

Wing Tsun Yip Man

Publicerad 2008-11-05 23:52:00 i Allmänt

Det ska bli spännande att se filmen och även se vad som händer i svansen av den. Nu skulle det förvåna mig om den gick upp på biograferna i Sverige, men å andra sidan så har där hänt stora och märkliga ting den senaste tiden.

www.wing-tsun.se

De fyra mästarna - Yu Xiaolin

Publicerad 2008-11-03 17:13:57 i Allmänt
En eftermiddag när jag, Qian Zhaohong och Sören satt och drack te frågade jag om andra mästare inom Xinyi Liuhe Quan i Shanghai. Detta var nu inte denna höst utan för några år sedan. Qian berättade här om hur han växte upp i den del av Shanghai där man tränade kung fu. Här höll han till som mycket ung tillsammans med sina jämnåriga kompisar. Han nämnde här att de var fyra stycken som var riktiga fantaster vilket tränade alltid. Dessa fyra växte sedan upp tillsammans och fortsatte att träna. Dessa fortsatte också att besöka och träna för alla de mästare som de kom i kontakt med. Detta är nu 50 år sedan. Tydligen så har dessa fyra fortsatt att träna och underivsa och är grymt duktiga. Jag fick tyvärr inte ur Qian namnen på de andra tre. Under ett senare samtal kom det ändå fram att en av dem var Gao Tieniao. Alla är de övergrymma på Xinyi Liuhe Quan och andra kung fu stilar.

Det föll sig så att denne mästare Gao Tieniao hade elever i Stockholm. Förra sommaren så var han här och jag och Andreas begav oss upp för att träna för honom. Det blev en omtumlande och lärorik upplevelse. Jag har sedan haft kontakt med honom via mail. En av eftermiddagarna berättade han nu samma berättelse som Qian. Detta givetvis eftersom jag frågade. Här fick jag då namnet på de andra tre. Här var Qians namn med. För mig blev detta nu ett spännande projekt. Det skulle vara roligt att ha tränat och lärt mig kung fu för alla dessa fyra mästare. Gao Tieniao berättade då att en av dem numera bodde i USA.

Idag dök så denne tredje mästare upp mitt framför ögonen på mig. I nya Tai Chi Magazine var han nämligen på framsidan. Hans namn är Yu Xiaolin. Den västerländska stavningen var lite annorlunda än den jag fått från Gao Tieniao och därför hade jag inte funnit honom innan. Det visar sig här att han är en av de mest framstående Tai Chi tränarna i världen vilket likt Qian Zhaohong och  Gao Tieniao håller sig borta från berömmelsen och tränar i stället. Det skulle förvåna mig mycket om han inte var precis så overklig som de andra. Detta är ett gäng som inte går av för hackor. Detta är den riktiga eliten. För mig känns detta som den ultimata kung fu myten. Här har vi dem mitt framför ögonen.

Bara en kvar nu att lokalisera och detta är Ma Xinliang.

Xinyi Liuhe Quan

Baguazhang seminarie i helgen

Publicerad 2008-11-03 16:37:05 i Allmänt
Det här lejonet kan man finna vaktandes över ingången till Förbjudna Staden i Peking. Baguazhang har också sitt ursprung innanför murarna. Ofta har man därför historiskt refererat Baguazhang som det förbjudna systemet eller det hemliga systemet. När vi ser till systemet i sig är där inga större hemligheter mer än att man måste träna hårt för att bli duktig. Detta är hemligheten inom kung fu. Träna mycket så blir du bra. Detta ska vi göra i helgen när Fredrik Regn kommer ner.

Träningstider lördag och söndag:
10.00-12.30
14.00-16.30
Pris: 100 kr per pass
Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29

Alla är givetvis välkomna!

Baguazhang i Malmö

Wing Tsun gradering

Publicerad 2008-11-01 22:29:00 i Allmänt
Idag var det åter igen full kwoon. Jag glömde helt att ta bilder. Jag lyckades åtminstone få till ett gruppfoto. Jag gick lite över tiden och många hann tyvärr komma iväg. Men några kom åtminstone med på bild. Grattis till alla som tog sin grad idag. Bra jobbat! Tack till er hjälpinstruktörer som fick jobba hårt.

www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela