Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Wing Tsun Kung Fu

Publicerad 2008-07-30 20:35:27 i Allmänt
Här ett trevligt klipp med Sifu Bernt Wagner, även känd under namnet "Goldenboy". Han var länge en av hjältarna som undervisade på slottet Langenzell. Tyvärr är han inte längre med oss. Vila i frid.

www.wing-tsun.se

Wing Tsun sommarträning -08

Publicerad 2008-07-28 23:48:34 i AllmäntAttack nummer ett igen. Vi glömde att ta foton idag. Vi var helt inne i träningen

Idag satte sommarvecka nummer två igång. Nya utövare har denna vecka anslutit sig och andra måste tillbaks till sina vanliga rutiner. Värmen håller i sig stadigt vilket gör att det behövs mycket drickepauser. Dessa har vi glömt idag. Vi får bli bättre på detta i morgon. Stämningen är på topp. För de som var med även förra veckan så har vi nu tagit oss igenom det tio attackerna i första sektionen. Vi har även under dagen börjat synliggöra dessa i första chi-sao sektionen. Det är här vi kommer att fortsätta i morgon. Det är märkligt hur fort fem timmar kan gå.

7 dagar kvar tills Sifu Mak kommer till Malmö

www.wing-tsun.se

Golvkampsmattor

Publicerad 2008-07-27 21:53:23 i AllmäntSisok Andreas och Sisok Andreas

Hela dagen har gått åt till att hämta brottarmattor uppe i Göteborg. Dessa har vi fått av Sisok Andreas och detta tackar vi väldigt mycket för. Vi kommer att ha stor glädje av dessa. Jag och Sisok Andreas (Hasse) har under dagen svettats enorma mängder då det varit årets förmodligen varmaste och soligaste dag. Det har varit mycket som klibbat och suttit fast. När vi sedan skulle lämna släpet fann Hasse att han kört med stolsvärmaren på hela dagen.

Väl uppe i Göteborg hittade vi tillsist rätt. Hemma hos Sisok Andreas var det sommarfest och genast blev vi bjudna på tårta och jordgubbar. Och så kaffe så klart. Det var trevligt att träffa hela gänget och speciellt fröken Kusin. Jag tror inte det är meningen att hon ska bo i Stockholm?

Vi är nu glada att vi har mattor på plats på Malmö Wing Tsun Skola så att vi kan börja köra golvkamp, kast och submission. Detta gör nu att vi kan förkovra oss i ytterligare fler aspekter av kampkonst. Det går framåt med stormsteg just nu och det är kul. I morgon fortsätter sommarträningen i Wing Tsun.

www.wing-tsun.se

Möllevångsfestivalen

Publicerad 2008-07-22 22:33:00 i Allmänt
Nu på lördag 26 juli är det då dags för den roliga Möllevångsfestivalen. Det blir då till att göra som tidigare år. Vi samlas klockan 12.00 i rundellen mellan Folkets Park och Möllevångstorget. Det blir här till att dela ut lite lappar, snacka med människor, göra lite spontana uppvisningar. Denna festival är alltid trevlig. Människorna är glada, nyfikna och pratglada.
Så var gärna med, vi behöver dig. Efteråt går vi och äter något gott.

www.wing-tsun.se

Wing Tsun sommarträning -08

Publicerad 2008-07-22 17:09:21 i Allmänt

Idag slapp vi eldsvådor. Dagen fortsatte med attack 2 och 3. Många var intresserade av att träna longpole. Detta höll vi därför också på med efter lunchen. Det finns många duktiga Wing Tsun utövare i Sverige nu för tiden. Idag dök där upp ännu fler utövare. Coolt!

www.wing-tsun.se

Wing Tsun sommarträning -08

Publicerad 2008-07-21 17:05:08 i AllmäntNummer ett

Dagen började med stor uppståndelse när Johan öppnade ytterdörren till vår byggnad. Det brann då för fullt och eldslågorna slog emot honom. Hela bygget var fyllt med rök och det blev till att vädra. Dagens och tillika sommarträningens första pass började därför utomhus i parken. Dagens tema var kinesisk Lat-Sao. Attack nummer ett. Roligt är det att det är så mycket folk. Vi var riktigt många idag.

Seminarieschemat

Höstens seminarieschema -08

Publicerad 2008-07-20 21:47:18 i AllmäntMånga Ganesha blir det, så också många kung fu seminarier

Jag har nu under dagen haft tid att sitta framför datorn ett tag. Därför har nu delar av höstens olika helgevenemang kommit upp i seminarieschemat. Där kommer säkerligen att ske förändringar då det är ett knåp att få allting till att passa in. Där är nu i alla fall någonting att förhålla sig till. Mer är på ingående. Aldrig förr har där hänt så mycket som nu. I morgon börjar sommarens stora dagspass i Wing Tsun kung Fu klockan 10.00

Seminarieschemat

Baguazhang intensivdag juli 08

Publicerad 2008-07-19 21:14:26 i Allmänt
Åter igen blev man förvånad över antalet deltagare under dagens Baguazhang intensiv. Det är riktigt många som tränar nu i sommar. Det var varmt men ändå lyckades vi ta oss igenom de nio grundslag som vi bestämt. Det blev även denna gång en intressant myriad av nationaliteter. Denna gång kom där till och med deltagare från Australien. Det är säkerligen rekord. Detta är superroligt. Kontakt med andra sidan är nu etablerad.

Baguazhang i Malmö

Hur man öppnar upp universum

Publicerad 2008-07-19 11:09:21 i Allmänt
Hur man öppnar upp universum... är den märkliga titeln på den Wuji meditationsserie som kommer att hållas på Malmö Wing Tsun Skola i höst. Eftersom det har varit många som frågat lägger jag upp de preliminära arbetsdatumen för dessa här:

7 september

11 oktober

9 november

7 december

Mer om detta kommer senare.

Kung Fu hälsa

Baguazhang intensivdag juli 08

Publicerad 2008-07-18 16:53:11 i AllmäntJonas håller på med vapenvård av Baguasvärd

I morgon lördag 19 juli är det intensivdag i Baguazhang på Malmö Wing Tsun Skola.

Tiden är 12.00-15.00.

Vi kommer under dessa tre timmar att träna på grunslag, samt grundslag med steg. Så det kommer att bli lite svettigt samt lite tungt för benen. Det är bra kung fu. Givetvis kommer midjepartiet också att få sin beskärda del som alltid i Baguazhang. Alla är givetvis välkomna. Har ni aldrig prövat på Baguazhang innan så är detta ett ypperligt tillfälle att bekanta dig med detta märkliga kampsystem.

Baguazhang i Malmö

Luuk Dim Boon Kwun - kursen i augusti

Publicerad 2008-07-17 16:01:07 i AllmäntSifu Mak på Malmö Wing Tsun Skola

Jag har tyvärr inte skrivit så mycket om denna kurs som går av stapeln 4-10 augusti, samtidigt som Hong Kong Wing Chun Sweden Camp. Sisok Lars ringde mig idag och undrade hur det ligger till. När Sifu Mak är här i Sverige kommer han även att hålla en 8 sessioners kurs i Luuk Dim Boon Kwun - Wing Chuns longpole.

Varje session är cirka 3 timmar lång och kommer att behandla en mängd olika ämnen inom Wing Chuns vapenträning. Det blir form, känselträning, styrträning, kraftgenerering, teknisk träning mot andra vapen, samt vapenlösa principer inom Luuk Dim Boon Kwun. Det kommer så att säga bli en hel genomgång av hela denna form och dess träningsdelar.

Under några dagar har nu Sisok Lars försökt räta upp sina longpoles som slagit sig. Sisok janne grejsar med snickare nere i Makedonien osv. Det mullrar av inspiration och skaparglädje inom organisationen just nu. Kursen är som sagt begränsad till åtta personer. Dessa är redan fullbokade. Detta dels i undervisningssyfte, samt platsbrist, samt begränsat antal longpoles. För de som är intresserade av detta får vänta tills nästa gång denna kurs går.

Träningen i Luk Dim Boon Kwun startar klockan 12.00 varje dag och håller på till 15.00. Detta då utom söndagen då det blir två stycken sessioner.

Sifu Mak kommer att ha med sig ett antal kinesiska stavar vilket vi även kommer att träna med under denna kurs. Hur dessa hänger ihop vet jag ännu inte men det lär vi bli varse om när tiden lider. Dessa stavar har vi sedan till nästa steg i utvecklingen. Vapenform nummer två är sedan Luk Dim Boon Sheung Tau Chai Mei. Denna stavform är det inte många som känner till och det ska därför bli extra roligt att lära sig. Många har som kotym att säga att där endast finns två vapenformer inom Wing Chun. För de undrande var detta stormästaren Leung Jans favoritform.

Som ni nog förstår så har jag en klar och väldigt strategisk taktik när det gäller att föra Wing Tsun framåt här i Sverige. Detta är ett stort kliv framåt.

Hong Kong Wing Chun Sweden Camp 08

Burfolket i Tai Kok Sui

Publicerad 2008-07-17 13:48:22 i Allmänt
De fattiga tvingas leva i burar. Tai Kok Sui i Kowloon.

Under mina resor till Kina och Hong Kong har det alltid slagit mig vilken skillnad det är på fattiga och rika. Inte själva fenomenet som sådant. Utan snarare det att fattiga och rika bor vägg i vägg. Där kan glida upp en Mercedes i guld och ut stiger en människa med dimantringar överallt, och sidan om sitter där någon utan precis ingenting. Kontrasterna är väldigt påtaglig i Hong Kong.

Jag råkade en gång ta på en gulddrake inne i ett guldsnideri. Det fick man inte. Den kostade typ 200 miljoner. Denna otroliga summa existerar inte i min värld. Så jag fick helt enkelt acceptera att väktarna där slog mig lite med sina batonger och skrek.

Det som ändå har varit värst att se är att de bunkrar ihop sina gamla i järnburar. Jag och min kompis hyrde en gång två sådana här burar. Vi tänkte att vi skulle spara lite pengar. Det gick inte. Min klaoustrofobi som jag tidigare inte haft kom direkt. Stanken och hela situationen var mycket speciell. Alla skulle någon gång uppleva detta. Vi tog in på YMCA i stället. De fisar som kineser brakar iväg är inte av denna värld. Det var som en trumpet hela natten. Inte gick det heller att vädra. Fönstrena är vad vi i Sverige kallar luftventiler.

De här hemska burarna har nu börjat uppmärksammats

De fattiga tvingas bo i burar

www.kung-fu.se

Den hemlige kocken

Publicerad 2008-07-17 13:04:39 i Allmänt
Kantarellsoppan innehåller bara 0,5 procent svamp, den färska potatissalladen håller i tre veckor och knäckebrödet stoltserar med att det inte innehåller något tillsatt socker – trots att knäckebröd inte ska bakas med socker. Det är några av exemplen som får svidande kritik av Konsumentföreningen Stockholm – och SvD.se:s läsare.

Det här kunde man då läsa om i SvD. Detta är nu inte den enda gången detta tagits upp i år. "Den hemlige kocken" heter boken som engagerat och gjort många uppmärksammade på industrifusket när det gäller mat. Själv har jag och många andra på klubben läst denna bok och förundrats över hur fantasifull och kreativ mänskligheten kan vara i sin jakt på småörena. För de som tycker detta är intressant hittar ni mer av artikeln här:

”Trött på att behöva läsa det finstilta”

Det är givetvis inte rolig läsning. I mångt och mycket ganska hemsk och motbjudande information. Hur man än vrider och vänder på det så är det svårt att som vanlig människa hålla på med allt detta. Visst kan man börja springa runt och leta efter hälsosamma ställen för inhandling osv. Vem hinner med detta? Kroppen är en fantastisk maskin när den fungerar. Själv håller jag mig borta från helfabrikat och så tränar jag min qigong varje dag.

Wuji Qigong

Yangtorp

Publicerad 2008-07-17 12:44:17 i AllmäntMarcus Bonggart höll förr i tiden till hemma i Vellinge där jag växte upp. Han hade senare Qigongskola i Malmö där jag medverkade då och då. Nu håller han till i Jönstorp där han byggt ett tempel tillika vandrarhem. Marcus har under många år rest runt och arrangerat qigongresor till Kina och Tibet.

När Buddha kom till Jönstorp

Qigong är bra för kroppen så det är bara till att börja och träna

www.kung-fu.se

Wuji meditation

Publicerad 2008-07-16 20:53:53 i Allmänt


Även då det är mitt i sommaren och det arbetas i alla hörn så har jag ändå tid för lite framförhållning. Nästa vecka börjar sommarträningen i Wing Tsun på dagtid och sedan kommer det att rulla på non stop i tre veckor. Det är därför nu skönt att sitta här och tänka på annat.

Mina tankar just nu handlar om den fortsatta Wuji meditationen. Under våren här så hade vi två seminarier i detta. I mångt och mycket handlar denna meditation om att synliggöra sina tankar och att öppna sitt sinne. Här kommer man då automatiskt in på självkänsla, självförtroende och även det negativa egot. Tydligen så börjar nu även media och forskning få upp ögonen för det här.

Under hösten så kommer meditationsseminarierna att fortsätta då de varit uppskattade. Seminarieplanen börjar så smått börja växa fram även då jag ännu inte satt några exakta datum. Det här blir mycket spännande och givande.

Wuji Qigong

Kung Fu - ständiga förändringar

Publicerad 2008-07-15 18:26:19 i Allmänt
Det är nu inte bara inne på Malmö Wing Tsun Skola som det görs stora förändringar. Det är tydligen så att det ska förändras även utanpå. När man idag kom till kwoonen för att arbeta hade det grävts vallgrav på båda sidor ingången och tjära var utsridd på marken. Det är mycket som händer nu. De har dock sagt att det inte är några problem att gå på tjäran. Den är nu torr. När ni ska in är det bara att ta er förbi grusvallen och hoppa över gropen. Det får bli en del av uppvärmningen. Vad som är i görningen har jag ingen aning om.

Malmö Wing Tsun Skola

Wing Tsun sommarintensiv

Publicerad 2008-07-15 16:33:55 i AllmäntDet är mycket fokus kring förnyandet av Malmö Wing Tsun Skola. Det är också mycket runt omkring Wing Chun veckan med Sifu Mak. Det har därför inte blivit så mycket skrivet om intensivveckorna i Wing Tsun som startar 21 juli.

Det är nu snart dags för dessa att sätta igång och anmälningar har som vanligt trillat in. Alla är hjärtligt välkomna. Vi kommer att starta träningen klockan 10.00 varje dag. Eftermiddagspasset startar 13.30. Det går givetvis att komma enstaka dagar, lika så förmiddag och eftermiddag. Gör som det passar. Vi är antingen uppe i träningslokalen eller nere på gräsmattan bakom transformatorn.

Sommar Wing Tsun dagträning.

Tai Chi Pushhandsdag juli 08

Publicerad 2008-07-13 19:14:15 i Allmänt


Det är mitt i sommaren. Även trots värmen och semestrar så var det fullt ös här på Malmö Wing Tsun Skola. Idag var det intensivdag i pushhands. Det blev denna dag många timmars träning. Utövare från flera olika skolor var på plats. Temat var struktur i "ward off". Efter träningen provade jag japanskt rispuffe te. Det händer konstiga och märkliga saker på Malmö Wing Tsun Skola hela tiden.

Tai Chi Chuan

Qigongmåsarna Brian, Qian och Gao

Publicerad 2008-07-13 19:06:43 i Allmänt
Del 2 från Annamaria


Ett tag var jag riktigt orolig. Brian bara låg för sig själv och såg ynklig ut. Jag var rädd att han bara skulle tyna bort framför mina ögon.

Jag försökte slänga lite digestivekex till honnom, men han struntade i mig. Det gick flera dagar och ingenting ändrades.
Qian och Gao gick omkring tillsammans och skrek, men Brian bara låg för sig själv.
Så igår när jag kom ut utanför kwoonen stod Brian och stretchade, jag har aldrig sett en fågel göra det förr, det såg bisarrt ut.

Efter sin helkroppsstretch tog han flera steg utan att halta alls, sen haltade han lite och flög iväg. Det var så snyggt. Han är den bästa måsen i Malmö.

Malmö Wing Tsun Skola

Xinyi Liuhe Quan intensivdag juli 08

Publicerad 2008-07-13 00:15:20 i Allmänt


När resten av kung fu Sverige förmodligen stod stilla så tränade vi för fullt. Juli är en bra månad för kung fu. Idag blev det riktigt mycket basträning. Efteråt så blev det god mat på restaurang Ceder. Det händer saker på Malmö Wing Tsun Skola hela tiden. Bilderna är tagna med Jonas nya superkamera. Bildkvaliten är nu ännu högre. I morgon fortsätter det med intensivdag i Tai Chi pushhands.

Xinyi Liuhe Quan Malmö

Utsatt för nervpress

Publicerad 2008-07-10 11:38:48 i AllmäntOjdå! Det har nu visat sig att jag lever under svår nervpress.

Är det då att elever anfaller en med slag och sparkar?

- Nej!

Att de försöker kasta en eller strypa ut en?

- Nej!

Det är mycket värre än så. Tydligen så är det livsfarligt att sitta här framför datorn och skriva i bloggen. Det gör att jag utsätts för en konstant nervpress som leder till sömnproblem. Nu ligger jag då inte värst till. Det gör de som får betalt för att sitta och skriva. Bäst jag går och tränar!

Wuji Qigong

Kung Fu kaffe bra för hälsan

Publicerad 2008-07-10 11:15:34 i AllmäntVärlden blir bättre och bättre för varje dag som går. Nu har det plötsligt blivit riktigt bra att dricka kaffe. Bäst är det tillsammans eller i samband med fysisk träning. I många år har det sagts att kaffe bryter ner vitaminer och mineraler därtill att man inte ska dricka kaffe efter en måltid.

Denna "vetenskapliga sanning" kommer väldigt lägligt nu när vi håller på att bygga upp ett trivsamt café här på Malmö Wing Tsun Skola. Tänk vilken utopi i hälsa det blir när man efter ett kung fu pass går in i cafeét och avnjuter en kopp. Nu ska vi bara ha någon bra "vetenskaplig sanning" som säger att kanelsnäckan är bra för hjärtat och ökar fettförbränningen, så är cirkeln sluten.

Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29
www.kung-fu.se

Hong Kong Wing Chun Sweden Camp 08

Publicerad 2008-07-09 23:19:26 i AllmäntTiden går och snart är det dags för sommarens stora kung fu händelse. Det är många som har visat sitt intresse och denna vecka har där trillat in ytterligare anmälningar. Det verkar som om även detta evenemang kommer att dra till sig utövare från många olika Wing Chun, Ving Tchun, Wing Tsun familjer. Har du inte anmält dig ännu så börjar det bli dags.

Sweden Camp
Träningen denna gång är förlagd på kvällstid, detta så att även de som måste arbeta ska kunna vara med.
Undervisningstid: 18.00-21.00, (lördag 9 augusti börjar vi lite tidigare). Det kan även bli så att vi skiftar plats med longpole kursen.
För de som har semester är dagen ledig för sol och bad på Ribban, eller någon annan av stränderna här i Malmö. Vi får hoppas att det blir fint väder.

Longpole kursen
För de lyckligt lottade som var först med att anmäla sig till longpole kursen blir det däremot inget sol och bad. Möjligtvis stå i solen och bada i svett. Här börjar vi klockan 12.00 varje dag. Söndagen den 10 augusti avslutar vi med två träningsmoduler. Vi får hoppas att musklerna orkar.

Hong Kong Wing Chun Sweden Camp 08

Bil med krok

Publicerad 2008-07-08 18:59:13 i Allmänt
Hade lite ont i foten idag så jag fick ta bilen till kwoonen.


Ingen krok så långt ögat når

Är det någon som har en bil med krok så att vi kan åka upp till Göteborg och hämta brottningsmattorna?

Malmö Wing Tsun Skola

Yoga Kung Fu målningsprojektet

Publicerad 2008-07-08 18:47:03 i Allmänt
Bloggprat från Annamaria


Oj vad det blir tjusigt när vi renoverar och fixar. Ni får titta in och beundra vårt arbete fastän ni inte ska träna, bara för att det blir så snyggt. Imorgon från klockan tio är alla hjärtligt välkommna att vara med oss och måla och skura och feja.

Malmö Wing Tsun Skola

Qian, Gao och Brian

Publicerad 2008-07-08 18:41:04 i Allmänt
Bloggprat från Annamaria

Under Qians qigongundervisning i april var två fiskmåsar mycket upptagna med att högljutt göra nya måsar.

Det resulterade i tre välskapta bebisar. Vi döpte dem till Qian, Gao och Brian. De har vuxit och utvecklats så fint och jag har tittat till dem varje dag.

Jag har tänkt att de mått så bra alla tre för att de kom till när qin var stark och att de därför fått en bra ursprungsqi. De senaste veckorna har de flygtränat och börjat se lite vuxna ut.

Till min förskräckelse upptäkte jag igår att Brian haltade väldigt mycket och så ut att ha så himla ont. Idag har han inte velat stödja på benet alls men verkat nöjd ändå.

Jag hoppas att hans starka ursprungsqi kan hjälpa honom att bli frisk. Inte kan en fågel som kommit till under ett qigongseminarie med Qian Zhaohong bli besegrad av ett litet benbrott.

Malmö Wing Tsun Skola

Tai Chi Chuan

Publicerad 2008-07-06 12:01:15 i AllmäntTai Chi träning i Rörsjöparken

Bland alla de många hundra kung fu stilar som flurerar i världen är det ändå Tai Chi Chuan som blivit det mest kända. Även om många inom vissa kretsar känner till andra stilar som Wing Tsun, Hung Gar osv, så är det ändå Tai Chi Chuan som är giganten. Tai Chi har sakta men säkert ätit sig in i västvärldens medvetande och blivit exponerat i de flesta medier.

Tai Chi Chuan har även två stycken systersystem vilka är Xin Yi och Baguazhang. Dessa tre system bildar vad man ofta kallar neija - intern träning. Karatktären på dessa system är lite olika så också vad man fokuserar på. Alla har de ändå det gemensamma att hälsan och styrkan kommer först.

På lördag 12 juli är det intensivdag i Xin Yi på Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29, klockan 12.00-15.00. Alla är hjärtligt välkomna.

På söndag 13 juli är det intensivdag i Tai Chi Pushhands på Malmö Wing Tsun Skola, Celsiuusgatan 29, klockan 12.00-15.00. Alla är hjärtligt välkomna.

Tai Chi Chuan träning i Malmö

Grönt Te

Publicerad 2008-07-04 12:39:23 i AllmäntTe plantage

Vad säger då den kinesiska medicinen om grönt te?

Tedrickandet kommer ursprungligen från Kina.Te på kinesiska kallas Cha. Alla typer av te innehåller koffein, vilket gör att man traditionellt säger att tedrickande är bra för människor som sover för mycket, samt att det även klargör sinnena.

Grönt te innehåller flera bioflavioner och mycket c-vitamin, vilket då kan förklara den forskning som visar att te förbättrar kärlflexibiliteten, har en antioxidant effekt samt motverkar blödningstendenser. Det har visat sig att grönt te minskar inflammationer och kan hämma vissa bakterier såsom de som orsakar tuberkulos och kupp.

Grönt te har även visat sig öka antalet vita blodkroppar och ha en en anti cancer effekt. Det finns forskning som visar att grönt te har en förebyggande effekt mot hudcancer.Grönt te ur medicinsk synpunkt är då bra för

- Trötthet

- huvudvärk

- Dimsyn

- Besvär vid urinering

- Alkoholförgifning

- Törst

- Hosta

- Astma

Utvärtes kan grönt te användas på:

- Hudbesvär

- Herpes

- Bältros

- Insektsbett

- Hudsvullnader

Wuji Qigong

Chiu Chi Ling

Publicerad 2008-07-04 00:56:14 i AllmäntNamnet säger kanske inte så mycket men när man säger den homosexuella barberaren i Kung Fu Hustle så klickar det till. Chiu Chi Ling är en känd kung fu och film profil i Kina och Hong Kong. Han är bl.a med i min favoritfilm Snake In Eagles Shadow vilket numera har bra många år på nacken. Han gör givetvis även en lysande roll i Kung Fu Hustle. Har ni inte sett dessa filmer så gör det.


I oktober kommer han till Tyskland och jag har här blivit inbjuden. Chiu Chi Ling är nämligen inte bara skådespelare utan han är även en respekterad Hung Gar Kung Fu mästare, med elever runt om i hela världen. Det ska bli spännande att få träffa en av mina ungdomsidoler. Det är nästan som att träffa Jackie Chan.


Chiu Chi Ling krossar stenar i Snake In Eagles Shadow

www.kung-fu.se

Yoga Kung Fu målningsprojektet

Publicerad 2008-07-04 00:15:43 i AllmäntHenrik sågar ner vägg

Även idag har vårt projekt fortskridit. Sista lagret färg inne i köket är lagt. Henrik har även varit uppe och gjort hål i väggen mellan köket och det gammla fotolabbet. Fotolabb ska det inte vara länge till då detta ska bli "launch room".

Malmö Wing Tsun Skola

Små ting av förändring...

Publicerad 2008-07-04 00:09:59 i AllmäntTeledosa a la´gammal och söndrig

För två dagar sedan så gjorde jag slut på lidandet för den utstickande och totaltrasiga eldosan i hallen på vår kungfu skola. Jag kunde inte i min vildaste fantasi tänka mig att denna fungerade. Det var nu mycket större än så. Tydligen så gick hela byggnadens telefonväxelsystem genom denna söndriga dosa. Denna funktion ligger nu för tillfället nere. Tidigare meriter som jag har är att jag klippt utgående högspänningskabel till innerstaden i Malmö, samt tappat ner en skruv i Transformator 2 på Barsebäck.

Malmö Wing Tsun Skola

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela