Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Massor av inspiration inför 2009

Publicerad 2008-12-31 17:15:07 i Allmänt

Vad kan bättre beskriva vad som händer i världen just nu än elefant fotboll. Ena halvan av jordklotet ligger i dvala och andra halvan har en skaparglädje utan dess like. Här har vi tex människor som vill göra elefantfotboll till en internationell sport. Många västerlänningar skrattar nog åt förslaget. Det gör inte indierna. De jobbar och skapar i stället.

Jag är glad att jag nu har så mycket samverkan med det som händer i Asien. På något sätt smittar denna entusiasm av nyskapande av sig på mig. Mitt huvud bubblar av ideer inför nästa år. Eftersom jag sitter på den position som jag gör känns det som om jag måste leda Wing Tsun Kung Fu Sverige in i framtiden och inte sitta och uggla. Detta är inget jobbigt för mig alls.

I morgon så är det ett nytt färskt år. Ett oskrivet ark redo att fyllas.

Gott nytt år!

www.kung-fu.se

2008 - förändringarnas år

Publicerad 2008-12-30 23:09:11 i Allmänt


Det är inte helt lätt att försöka överblicka året som gått. Så mycket har hänt och förändrats så jag vet inte ens var jag ska börja. Kanske är det heller inte någon mening med att försöka sammanfatta. Alla har varit med. I min enfald så trodde jag att ribban var satt 2007. Förra året går inte att jämföra med detta. De är ljusår från varandra.

Mitt i skrivandets stund så håller året fortfarande på att förändras. De senaste dagarna har vi arbetat i kwoonen i Malmö. Väggen är nu borta och ersatt med glas. Det är numera inte små saker som händer utan stora. Givetvis är det så att det hänt mest i Malmö. Det är bra. Malmö Wing Tsun Skola står nu som symbol för många saker. Det är numera HK för Wing Tsun i Sverige och representerar därför alla skolor. Här måste skapas magi. Det är också HK för Xinyi Liuhe Quan och Kuntao Tai Chi Chuan. Här är seminarier och stora mästare året runt så att alla kan komma och inhämta kunskap. En trygg bas gör att alla andra skolor sedan kan börja växa. Det har de också börjat göra detta år. De flesta instruktörerna är nu hungriga, det har de inte varit på många år.

Så även om 2008 har varit ett maxat år så är det definitivt inte slutet på visionen. Detta är bara böjan. Men vi tar det lugnt. Ordning och reda pengar på freda.

Tack till alla!

www.kung-fu.se

God Jul!

Publicerad 2008-12-23 00:05:31 i Allmänt
Så blev det tillsist jul. Det har varit ett tufft år med många förändringar. De flesta till det bättre. Från total kaos till succe. Många glädjestunder men också många tuffa och inte så trevliga beslut. Från mögelskadad byggnad till nymålat och helrenoverat trivselställe. Min värld är inte densamma som förra året. 100 000 unika besökare på våra hemsidor. Över 100 seminariedagar. I Ching förutspådde att detta skulle bli ett år då "ormen ömsar skinn". Det kan inte vara en bättre beskrivning. Det ska bli skönt att ta några dagar ledigt.

Är då detta året över. Nej då! Lördagen 27 december klockan 12.00 börjar vi riva ner väggen mellan träningslokalen och fotolabbet. Mer förändringar ska till innan året är slut. Kom järna och hjälp till det är bra träning.

God Jul!

Glöggkväll på Malmö Wing Tsun Skola

Publicerad 2008-12-21 19:45:49 i Allmänt
Lusse-Fist

Det blev en trevlig liten tillställning i fredags då vi höll glöggkväll. Även då Jonas inte kunde närvara så hade han bakat en speciell lussbulle till mig. En W.T lusse bulle. Det var nästan synd att äta den så jag fotograferade den innan den slank ner.

www.wing-tsun.se

Kung Fu Sweden på Facebook

Publicerad 2008-12-18 23:20:35 i Allmänt
Många har haft en önskan att få information i brevlådan när olika evenemang sker. Många har också velat ha kontakt och kunna prata med andra över nätet som är inblandade i kung fu Sweden. Många har därför varit på mig att vi ska ha en grupp på Facebook. Så har det nu blivit. Bara på en dag har nu många kung fu instruktörer gått med i gruppen. De kan nu snabbt nå ut till likasinnade. Likaså kan alla elever nu också gå in och ställa frågor direkt om olika evenemang. Detta kan bli riktigt bra. Gå med du med!

Kung Fu Sweden på Facebook

Wing Tsun träning 23 december

Publicerad 2008-12-15 15:04:18 i Allmänt
Sisok Daniel och Sisok Jonas, sommarintensiven 2008

Malmö Wing Tsun Skola
Sisok Jonas meddelar att han håller träning för nybörjare 23 december. Så alla är hjärtligt välkomna även då det är julveckan.

I övrigt så tränar vi på Malmö Wing Tsun Skola fram till 19 december som vanligt. Ordinarie träning sätter sedan igång igen 29 december. Så inget större avbräck från de normala rutinerna.

Göteborgs Wing Tsun Skola
Sisok Göran meddelar att det är träning fram tills 19 december. Ordinarieträning startar igen sedan 7 januari.

www.wing-tsun.se

Mötet med Martial Arts International

Publicerad 2008-12-11 16:28:41 i Allmänt

Jag, Sifu Thommy och Sipak Janne

Är nu tillbaks efter tre intensiva dagar i Dusseldorf, en possitiv upplevelse på många sätt. Vädret behöver vi inte diskutera men i övrigt var allting bra. Mötet med Sifu Thommy och Martial Arts International har varit givande och många nya tankar har satts igång. Vi har även fått med oss ny värdefull kunskap om Wing Tsun. Sifu Thommy är en duktig instruktör och hans Wing Tsun kunskaper är stora.


Givetvis egen parkeringsplats.

Sifu Thommy var mycket hjälpsam och hjälpte oss med alla praktiska saker runt hotellrum och transport. Hans organisation är mycket proffsig både vad gällande drivandet av skolor till att få fram duktiga utövare. Två egenskaper som är viktiga för framtiden. Han har även ett nära förhållande till alla sina instruktörer och elever. Egenskaper som är värdefulla för dem som tränar för honom. ”Ordning och reda pengar på freda” är ett begrepp som här tas till sin spets. Det tyska Wing Tsun maskineriet är verkligen något utöver det vanliga.


Chi Gerk på plummonblomman

Att kliva in i detta maskineri var som att dra tillbaks klockan till den tid i Wing Tsun Sveriges historia då allting rullade som mest och framgångarna var som störst. Det är skönt att vara tillbaks.


Grisfötter var specialitet på det Gasthaus vi bodde på.

www.wing-tsun.se

Baguazhang och Xinyi Liuhe Quan i helgen

Publicerad 2008-12-10 22:14:32 i Allmänt

Det är sista intensivhelgen för året och det kommer att bli Baguazhang och Xinyi Liuhe Quan. Kanske är jag lite speciell som lägger träning under Lucia helgen men så är det. De som tycker om att träna gillar ju att träna. Efteråt äter man sedan pepperkakor och dricker julglögg. Å andra sidan ska vi ju dricka julglögg nästa fredag. Efter detta kommer det att bli ett låååångt uppehål. Så passa på nu innan jul.

Lördag 13 december

12.00-15.00 Baguazhang

Söndag 14 december

12.00-15.00 Xinyi Liuhe Quan

Xinyi Liuhe Quan

Baguazhang

Glöggkväll på Malmö Wing Tsun Skola

Publicerad 2008-12-07 20:55:53 i Allmänt

Efter Wing Tsun träningen fredagen 19 december är det dags för vår årliga glögg kväll. Alla är hjärtligt välkomna. Det blir inget speciellt men många tycker det är mysigt att samlas och mingla lite. Eftersom det numera är många olika träningspass i olika kung fu stilar kan det vara extra roligt att träffas alla andra på klubben. Vi är numera många på Malmö Wing Tsun Skola. Där är också många medlemmar runt om på våra olika skolor i Sverige. Alla är välkomna! Det är lite långt att åka kanske.

19 december klockan 19.30

www.wing-tsun.se

Martial Arts International

Publicerad 2008-12-07 19:01:42 i Allmänt

Håller nu på att packa. I morgon bär det av för mig och Sisok Janne till Dusseldorf. Under tre hela dagar kommer vi att träna och knyta kontakter med Sifu Böehlig i Wing Tsjun International. Detta är en organisation som koncentrerar sig på Wing Tsun, Eskrima och Qigong. Mycket spännande!


Sifu Thommy Böehlig och Sigung Allan Fong


Inayan System

www.wing-tsun.se

Tai Chi Pushhands December 2008

Publicerad 2008-12-06 23:38:28 i Allmänt


Det blev en spännande dag på Malmö Wing Tsun Skola. Partnerträningen har nu tagit ännu en ny vändning och  ännu mer dynamik är i görningen. Det var många på dagens seminarie och stämningen var på topp. Det nya är att vi nu inte står stil och rör oss fram och tillbaks. Nu har vi börjat röra oss i en cirkel. Från denna cirkelgång sätter nu formen och pushhands attackerna igång. Det spel och den rörelse som uppstår här är mycket rolig. På mycket kort tid får man upp bra kordination mellan armar, kropp och ben. Detta är bra, mycket bra!

Tai Chi Chuan i Malmö

Wuji Channa´

Publicerad 2008-12-03 16:32:36 i Allmänt


 Wuji betyder tomhet. Channa´ betyder meditation. Wuji är ett begrepp som kommer både från taoismen och buddhismen. Betydelsen blir här att tömma sig på tankar. Chan är det kinesiska ursprungsordet till det japanska ordet Zen. Inom kung fu betonar man värdet av att vara i balans. Om man inte är i balans är man inte hel.

 När man nämner kung fu vet alla att det handlar om träning. Du övar din kropp i olika kamp tekniker om och om igen tills de är en del av dig. Som kung fu utövare gäller det även att träna ditt sinne om och om igen så att det också blir en del av dig. Endast genom att träna både sinne och kropp får du balans.

Du tränar kampsport för kroppen.

Du tränar meditation för sinnet.

Genom qigong förenar du de båda.

Så att sinnet är med i kroppen, och att kroppen är med i sinnet.


På söndag 7 december tränar vi på meditation igen. Detta gör vi mellan klockan 12.00-15.00. Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29. Pris: 100 kr

Välkommen!

Obs! Inga förkunskaper krävs.

www.wing-tsun.se

Tai Chi och Wuji meditation i helgen

Publicerad 2008-12-01 17:54:28 i Allmänt

I helgen är det spännande träningsdagar igen.

Lördag 6 december

Här blir det intensivdag i Tai Chi pushhands. Vi kommer här att fortsätta med den spännande dynamiken från Dalou. Alla är hjärtligt välkomna. Nivån anpassas efter omständigheterna.

Tid: 12.00- 15.00

Pris: 100 kr

Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29

Söndag 7 december

Intensivdag i Wuji meditation. Vi kommer här att arbeta med sittande meditation och gående. Temat är att göra sig av med en sak om dagen. Lite passande nu inför jul och allt kommersiellt överfrosseri. Alla är hjärtligt välkomna. Inga förkunskaper behövs.

Tid: 12.00 - 15.00

Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29

www.kung-fu.se

Wing Tsun Sifu of the year

Publicerad 2008-12-01 13:30:45 i Allmänt


Äntligen har jag fått bilder från detta evenemang. Tack Puiyee!  International Ving Tsun Athletic Associasion utnämde  i år Wan Kam Leung till årets Sifu. På bilden Sifu Donald Mak till vänster och Sifu Wan Kam Leung till höger. Intressant är att de båda har varit och undervisat på Malmö Wing Tsun Skola i år. Sifu Wan Kam Leung är tillbaks i Sverige igen 6-7 februari 2009.

www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela