Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Kung Fu hösten blir mäktig!

Publicerad 2007-08-30 13:52:00 i Allmänt


weng_chun
Line visar en favoritteknik från Weng Chun på Wing Tsun summercamp.

För er som ännu inte hittat till höstens seminariekalender så kan jag nu beskriva den som välfylld. Det kommer att bli väldigt mycket helgträning och många spännande teman.

I september har vi golvkamp med inriktning på att ta sig loss från besvärliga situationer. Det är Wuji Qigong och introduktion till Wudang Qigong. Det blir intensivdag i Xinyi Liuhe Quan med nyheterna vi lärde oss ifrån master Gao Tieniao. Månaden avslutas sedan i stor stil med specialseminarie i Biu Jee och Wing Tsun graderingsseminarie.

Oktober börjar med Baguazhanghelg. Här blir det fokus på lejon och stora sabeln. Det blir förhoppningsvis sedan storhelg i Wing Tsun uppe i Göteborg. Under en hel vecka kommer sedan master Qian Zhaohong hit från Shanghai och undervisar i Xinyi Liuhe Quan, Wuji Qigong och Chan-Taiji. Denna månad avslutas sedan i Helsingborg med intensivhelg i Wing Tsun.

November är ännu en öppen historia. Andra veckan har vi i alla fall specialseminarie med Sigung i Lap Kuen. Min förhoppning är att vi ska få hit grandmaster Brian Jones och Guru Ricky för en intensivhelg i Tai Chi Chuan. Jag har även planer på ett specialseminarie i Wan Kam Leung Ving Tsun.

Även i december är där vissa frågetecken fortfarande. Som det ser ut nu kommer det att bli drunken style seminarie andra helgen.

Som ni ser så är höstens schema det mest välfyllda någonsin. vi får här ta i beräkning att jag bara tagit upp de seminarier som är anslutna till www.kung-fu.se. Lägger vi sedan till allt det som händer inom Wing Tsun Scandinavia blir det ännu mer fullstoppat. Här har vi en hel del instruktörsseminarier i både Wing Tsun och Weapons Combat. Det är även historisk vapenträff på kung fu slottet.

Jag önskar härmed alla välkomna till en ny termin och hoppas att där är något som faller er i smaken.

www.kung-fu.se

Terminsstart Klagshamns Wing Tsun Skola

Publicerad 2007-08-29 21:46:43 i Allmänt


Klagshamn

En bit utanför Malmö, vid brofästet, ligger Klagshamn. Här växer numera en helt ny stadsdel upp. Här finner vi även den relativt nystartade Klagshamn Wing Tsun skolan. För er som bor i området och är intresserade av att träna kung fu är det terminsstart samt nybörjarstart:

Torsdag 6 september, klockan 19.00-20.00

Välkomna!

Mer info om detta finner ni här

Klagshamns Wing Tsun Skola


Wing Tsun - nybörjarintroduktion

Publicerad 2007-08-28 12:19:58 i Allmänt


summercamp4

I morgon 29 augusti är det nybörjarstart och intro på Malmö Wing Tsun Skola och Göteborgs Wing Tsun Skola.

I Malmö börjar det 18.00

I Göteborg börjar det 17.30

Alla är hjärtligt välkomna och vara med. Vissa vill komma och titta andra vill pröva på. Både varianterna går bra.
För mer info gå gärna in på hemsidan >>

För redan inbitna Wing Tsun utövare är det dags igen för intensivdag. Detta är på söndag klockan 12.00 i Malmö. Temat är form och struktur.

www.wing-tsun.se

Trädockan Jackie

Publicerad 2007-08-27 10:19:44 i Allmänt


Jackie the dummy

Wooden Dummy familjen i Sverige växer. Stefan har i sommar arbetat på att Karlskrona ska ha sin egen. Här har vi nu resultatet. Vi välkomnar "Jackie" och vi hoppas att han ska trivas. Må han få många välstrukturerade slag i framtiden.

Wing Tsun Karlskrona

Xinyi Liuhe Quan får egen träningsdag

Publicerad 2007-08-27 09:56:22 i Allmänt


Gao och Andreas
Master Gao och Andreas

Träningen växer på Malmö Wing Tsun Skola. Förra terminen stoppades Xinyi Liuhe Quan in på samma tid som Tai Chi Chuan träningen, dvs på torsdagarna klockan 20.00-21.15. Dessa torsdagar kommer från och med nästa vecka att vara rena Tai Chi och Qigong pass. Xinyi Liuhe Quan kommer från och med tisdag 4 september att ha sitt egna pass tillsammans med qigong klockan 20.00-21.15.

Huvudanledningen är först och främst att vi gillar att träna. En annan anledning är att det härmed går att träna varje stil för sig. Vi får nu tid att djupdyka ner i dessa jättesystem på ett bättre sätt. En annan bidragande orsak är att träningslokalen stundtals är proppfull.

Introduktion i Xinyi Liuhe Quan tisdag 4 september, klockan 20.00, Celsiusgatan 29.

Xinyi Liuhe Quan

Xinyi Liuhe Quan med Gao Tieniao

Publicerad 2007-08-25 10:27:10 i Allmänt

Gao Tieniao
Jag, Master Gao, Hans och Andreas

Det har varit lite dött både här på bloggen och på www.kung-fu.se den sista veckan och det är helt enkelt av den enkla anledningen att jag varit iväg och tränat. Denna gången gick vår träningsresa till Stockholm och träning för mäster Gao frång Shanghai som nu är i Sverige.

Jag är nu åter för några dagar tillbaks vid tangentbordet och det känns ganska skönt efter en mycket intensiv vecka. Jag och Andreas konstaterade i bilen hem att vi förmodligen slagit personligt rekord vad gällande träningstimmar under en och samma vecka. Det blev mellan 7 och 11 timmars träning om dagen. Det var inte lätt att köra bil hem då man hade kraftig kramp i både vaderna.

Mäster Gao är en stor mästare inom flera av de interna stilarna men efter att ha sett honom göra Xin yi Liuhe Quan bestämde vi oss direkt för att endast träna detta hela veckan. Dels för att det är denna stil vi i vanliga fall tränar och dels för att verkligen ta tillfället i akt att kunna träna denna stil för en stor mästare. Mäster Gaos träning var hård och krävande dvs. riktig kung fu. Min glädje över att träna Xinyi Liuhe Quan är nu ännu större än innan.

Mäster Gao är i Stockholm ytterligare en vecka och undervisar så missa inte chansen och bege er dit och träna.


Svensk K1-stjärna fast för dopning

Publicerad 2007-08-25 10:06:31 i Allmänt


Nordstrand testade positivt i Las Vegas


Svenske K1-stjärnan Rickard Nordstrand, 30, har testat positivt för dopning.

Nu väntar böter och avstängning.

Kampsportaren Rickard Nordstrand nådde kvartsfinal i en K1-gala i Las Vegas den 11 augusti.

Men i dag avslöjade Nevada State Athletic Commision (NSAC) att han i samband med galan testade positivt för illegalt anabolabruk.

Inte ensam att åka fast

Nordstrand hade det otillåtna medlet Boldenone i kroppen, och ett förhöjt värde av testosteron.

Även Zamot Samedov, 23, som nådde final, testade positivt.

Både Nordstrand och Samedov har 45 dagar på sig att svara till NSAC. Båda kan räkna med böter och avstängning.

Text kommer härifrån>>

 

Kina är stort!

Publicerad 2007-08-17 14:25:42 i Allmänt


Jag har i veckan lagt upp en artikel från Sydsvenskan om kinas Hollywood på www.kung-fu.se.
Det är därför dags för lite kinesisk musik. Det är lätt att få för sig att det är de stora västerländska artisterna som slår i Kina och asien. Så är det givetvis inte. Där är gigantiska superstars i Kina som säljer betydligt fler skivor än i väst. På Leung Tings 50 års kalas 1997 åkte vi runt i södra Kina och gjorde uppvisningar. Efteråt var Leung Ting besviken. Det kom "bara" 50.000 åskådare.

www.kung-fu.se

Pentjak Silat galningar från Malaysia

Publicerad 2007-08-17 07:46:51 i Allmänt


Pröva inte detta här hemma i Sverige med noga asfalterade gator och kvalitetssäkrade treglasfönster.
Detta påminner mig dock om när min arbetskamrat stod lutad mot ett snöre på balkongen på tredje våningen. Han föll ner och tjejen han stod och pratade med skrek hysteriskt om ambulans.
När vi var i full färd med att ringa så kommer han upp och in genom dörren. Vi fick iväg honom till sjukhuset och när spriten gick ur kroppen så kom smärtan.
Han hade haft tur som var så pass drängad att han hade slappnat av. Busken han landade i hade inte lika mycket tur. Det var en taggbuske som sedemera vissnade och dog.
En mans bröd den andres död.

www.kung-fu.se

Gao Tie-Niao i Sverige

Publicerad 2007-08-16 00:32:38 i Allmänt

Gao Tie-nian i Sverige
Har nu lyckats fixa allting inför den stundande resan till Stockholm. Gao Tieniao en av de stora mästarna från Shanghai är nu i Sverige. Alla som är intresserade och har chansen att bege sig till träningen gör gärna det. Jag tror inte ni blir besvikna. Själv ser jag fram emot detta som ett litet barn. Vilka stilar är det då som kommer att behandlas under de veckor som han är här?

Wudang Qigong

Chen Tai Chi Chuan

Xing Yi Quan

Zheng Baguazhang

Xin Yi Liu he Quan

Liu He Bafa

Som ni ser är det en gedigen samling av kult-förklarade system som han behärskar. Detta ska bli riktigt roligt. För mer information se här >>>

www.kung-fu.se

Djurliv på Nobelvägen!

Publicerad 2007-08-14 09:48:12 i Allmänt


I all hast blev det så att vi fick ta hand om två stycken små kattungar.

skopiss

Här har vi Olivias skor. Vad skiljer då dessa skor åt? Jo! Lille Oden har den ena som toalett. Han har ännu inte riktigt fått rätt på hela avföringsproseduren.

katten_oden
Här har vi då Oden. Han är väldigt blyg och tillbakadragen. Okej! Inte när det vanskas mat då är han riktigt vild.

Weapons Combat Escrima

Publicerad 2007-08-13 12:35:19 i Allmänt

Weapons Combat escrima
Gruppbild från Weapons Combat Escrima 5 augusti 2007

Som sagt, detta är bilden från förra helgens escrima träning. Denna helgen var det också escrimaseminarie men då på WT center i Köpenhamn. Syllabusen för Weapens Combat Escrima är färdigt och Sifu Lars har numera åter högt tempo när det gäller att arrangera saker. Sifu Lars var under något år borta från escrimasvängen vilket i stort sett ledde till kollaps. Nu är han åter vid styrrodret och nu strömmar elever åter till klubbarna och antalet graderingar skjuter i höjden. Det är skönt att han är tillbaks och tar hand om det hela.

Är ni intresserade av Escrima så finns detta på Lunds, Malmös och Helsingborgs Wing Tsun Skolor.

www.wing-tsun.se

Kung Fu, växter och H2O

Publicerad 2007-08-10 11:06:49 i Allmänt

djungel
Onsdag 29 september klockan 18.00 börjar höstterminen på Malmö Wing Tsun Skola. Det är snart och det känns inte alls som höst. Denna kväll blir det först och främst introduktion i Wing Tsun Kung Fu och Weapons Combat Escrima.

Tisdag 4 september klockan 20.00 är det terminsstart för en ny kampgren nämligen Xin Yi Liu He Quan, som nu får sin egen dag.

Torsdag 6 september är det sedan terminsstart i Tai Chi Chuan, även detta klockan 20.00

Alla är givetvis hjärtligt välkomna!

Till den nya terminen tänkte vi idag köra och köpa lite nya växter. Jag, Annamaria och Hasse ska därför bege oss till Paletten och se vad de har för olika sorter. Även om vi, under diverse proppfulla seminarier, vant oss att träna helt utan syre kan det då och då ändå vara trevligt för hjärnan att få lite tillskott av denna gas.

I kväll kommer sedan Fredrik Regn ner från Stockholms Yin Fu Baguazhang Skola. Jag hoppas att det i helgen blir uppehållsväder så att vi kan träna nere i parken. Fredrik kommer att ha med sig två av baguans gigant-sablar och det tar säkerligen ganska gott om plats att svinga dessa.

Glöm inte att seminariet i morgon börjar redan klockan 10.00.

www.wing-tsun.se

Baguazhang kung fu i helgen

Publicerad 2007-08-07 11:12:00 i Allmänt

21009-203
Här är en bild på det gigantiska träningssvärdet som man använder inom Yin Bagua. Fredrik kommer att ha med sig några av dessa kolosser till helgens träning så att vi får pröva dem.

För er som vill vara med så tänk på att vi börjar redan klockan 10.00 och inte 12.00, som vi brukar.

Bild: Xie Peixi ( den numera avlidne stormästaren)

Vi tränar två pass per dag både lördag och söndag så glöm inte vattenflaskan om det kommer att vara så här varmt. Eftersom vissa rutiner i Bagua bl.a. cirkelgången tar mycket plats så kommer vi att försöka vara nere i parken.

www.kung-fu.se

Wing Tsun, Weapons Combat och Xin Yi

Publicerad 2007-08-06 21:32:04 i Allmänt

Har idag tagit det väldigt lugnt efter helgens träningsbravader. Även då solen sken som aldrig förr så var helgen full med entusiaster som var i träningslokalen. Sifu Lars Lind var här och höll två dagar med vapenträning. På lördagen tränades det Weapons Combat Escrima. På söndagen fylldes kwoonen på Celsiusgatan då det vällde in danskar från alla håll. Sifu Lars höll nämligen knivseminarie.

Själv så hade jag ett styck wing tsun seminarie och även här var det mycket folk. Då vi är så kinesiska gick vi ner i parken och tränade under träden. Temat var 6:e sektionen chi-sao. På söndagen höll jag träning i Xin Yi Liu He Quan och även här var vi några stycken som tränade.

Började dagen med qigong och kunde sedan sitta i lugn och ro och arbeta med artikeln om Lam Siu Lam Ng Jing Kuens sommarläger i Hammenhög. Denna kommer att trilla in på sidan så småning om.

Wing Tsun i höst

Publicerad 2007-08-03 15:06:47 i Allmänt

Wing Tsun i höst

Igår var jag över i Köpenhamn och träffade Sigung Allan Jensen, chefinstruktör för Wing Tsun Scandinavia. Sigung känner sin stad väl och jag hamnade därför på Dubliner, en restaurang på det kända Ströget. Denna dag var fullproppad med turister som skulle vallfärdas fram och tillbaks på denna affärsproppade gata.

Detta möte resulterade i en mängd saker men först och främst i tre stycken seminarier nu i höst. Det kommer att bli ett graderingsseminarium, ett Biu Jee seminarium, och ett Lap Dar seminarium. Datum för dessa har jag ännu inte organiserat men de kommer inom kort.

www.wing-tsun.se

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela