Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Ny hemsida!

Publicerad 2006-05-31 23:45:31 i Allmänt

Idag har jag äntligen fått tid över och kunde därför sätta mig med Wing Tsun Scandinavias hemsida. Den har nu fått en ny framsida. Detta för att den ska bli smidigare att uppdatera.

Midsommarafton

Publicerad 2006-05-31 00:32:18 i Allmänt

Jag har idag blivit informerad om sveriges hedniska traditioner. Jag skrev igår att det skulle vara wing tsun gradering fredagen den 23 juni. Detta är midsommarafton. En tradition som går lång tillbaks i tiden långt innan Sverige kristnades. Här intages rå fisk, nyupplockade potatis och mängder med rusdryck. Allt till ära åt den stora penisen dvs. en fruktbarhetsrit. Detta i form av en hoppande groda. Lämpligen inför nästa vår anländer då de nya bebisarna någon gång i slutet av februari.
På grund av denna tradition kommer det inte att bli gradering den 23. Jag ska nu hitta ett nytt datum.

Vad händer i juni?

Publicerad 2006-05-29 20:48:54 i Allmänt

Så här efter kung fu camp kanske många tror att allting blir stiltje ett tag. Så brukar det nämligen vara i de flesta kampsportsorganisationer. Detta är något som stämmer mycket dåligt på Wing Tsun Scandinavia och här på kung-fu.se.

Nästa helg är det dags för det årliga "knife-awareness" seminariet med Sifu Lars Lind. Hur ska man agera när knivar och andra små vassa föremål kommer in i bilden? Många är det som har tankar om detta. Många är det som har helt andra tankar om detta efter ett sådant här seminarie. Många är det som lever i en illussion att det finns något som heter knivförsvar. Detta är en ögonöppnare för många.
Datumet är 3 juni.
Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29.
Tid: 12.00-15.00
Pris: 300kr

Instruktörsseminarie i Wing Tsun på WT center
Lördag: 12.00-14.00, därefter teknikerseminarie.

Det är också några som har undrat om nästa intensivhelg i Wing Tsun. Detta är 17-18 juni.
Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29.
Tid: 12.00-17.00
Pris: 200kr/dag

Vårens gradering i Wing Tsun med Dai-sifu
Prel: Fredagen den 23 juni
Plats: Malmö Wing Tsun Skola, Celsiusgatan 29.
Tid: 18.00- 21.30
Pris: 300kr
Grad: 1-5 100kr, 6-12 200kr.

Återkomst från kung fu camp

Publicerad 2006-05-28 23:45:49 i Allmänt

Är nu hemma igen efter ett mycket lyckat kung fu camp. Träningen har varit bra, sällskapet trevligt och maten utsökt. Denna gång till skillnad från förra året dök alla instruktörer upp enligt planerat. Som en av deltagarna sa: Jag har lärt mig mer på dessa dagarna än de senaste två åren. En stor elogè till instruktörerna: Dai Sifu Allan Jensen, Sifu Lars Lind och Sifu Kluas Shulz. Ett stort tack till sisok Lars Olsson som är själva förutsättningen för att allting ska fungera. En stor applåd till Lotta som har skött allting vad gällande mat och arrangemang.

På kung fu camp börjar vi...

Publicerad 2006-05-23 19:03:50 i Allmänt

På kung fu camp börjar vi......åtminstone på onsdag och torsdag. Sedan får vi se hur det blir.
I kväll hämtar jag Sifu Klaus på centralen vid 9 tiden och därefter beger vi oss till Hammenhög. Joakim som numera är boende i Norge kommer också med. Han får härmed representera detta land på kung fu camp.
Jag har också precis pratat med sisok Lars och deltagare har redan börjat trilla in.
Det kommer säkerligen att bli en trevlig långhelg och jag ser fram imot att träffa alla.

Från Buddha till Wing Tsun

Publicerad 2006-05-19 17:14:17 i Allmänt

Från Buddha till Wing TsunDå Sifa Allan och Sifu Lars inte anländer förrän dag två på kung fu camp är den min och Sifu Klaus. Jag kommer därför att försöka få med longpoles. Vi ska här titta på Muk Yang strukturen och longpole strukturen och se hur man använder detta i handgemäng.

På kvällen kommer jag även att hålla en lite längre introduktion om det jag håller på att forska om nu. Detta är chanbuddhismen och dess träningsmetoder. Detta blir en resa från Buddha /Vajramurti (krigarkasten) till Bodhidharma /Lejondans till Shaolin /Chuen Fa till qigong / kung fu.

Nu är det snart dags igen...

Publicerad 2006-05-16 10:25:38 i Allmänt

Nu är det snart dags igen...Här är en bild från morgonträningen på kung fu camp 2005. Den 24 maj drar så external kung fu camp igång och många har anmält sig. För de som inte vill stressa på morgonen går det bra att komma på kvällen den 23. Sisok Lars är där och tar hand om er, jag kommer också att finnas på plats.

Många har frågat om det är ok att komma bara några dagar.
Svar: Ja, det går bra.

Nu hoppas vi bara på fint väder och att vårs Sifus hittar dit.

Träning i sipak Jannes trädgård

Publicerad 2006-05-14 22:11:36 i Allmänt

Jannes trädgård


Så har det åter igen varit en helg full med över tio timmars wing tsun träning. Idag blev det extra trevligt då solen sken och vi därmed tillbringade hela dagen nere i Klagshamn på sipak Jannes altan.

Helgens bravader!

Publicerad 2006-05-10 13:31:13 i Allmänt

Nu i helgen (13-14 maj)är det åter intensivträning i Wing Tsun. Vi börjar som vanligt klockan 12.00 och håller på till 17.00. Om det är så att det är fint väder samlas vi som vanligt i kwoonen klockan 12.00. Därefter tar vi longpoolsen med oss och beger oss ner till Klagshamn och Jannes trädgård.

Vad gällande kung fu camp så har Dai-Sifu fått förhinder på onsdagen. Det vill säga den 24 maj. Han och Sifu Lars kommer dock torsdag förmiddag och sedan kör allt som planerat. (Får vi hoppas). Sifu förbannelsen ligger säkert och lurar någonstans. Vi kommer givetvis ändå att träna för fullt under onsdagen.

Jag har även de senaste dagarna försökt att elda på tillverkningen av långstavarna. Sifu Lars vill gärna ha dem färdiga tills kung fu camp. Problemet är att det är en svår process (läs dyr) att svarva så här långt material. Jag håller nu tummarna att de ska hinna bli färdiga. Skillnaden på dessa stavarna och de vanliga i ek man kan köpa i olika budobutiker är att hickory till skillnad från ek är långfibrigt. De tål därför mycket mer impakt än vanliga stavar.

Gradering i Helsingborg.

Publicerad 2006-05-06 19:42:48 i Allmänt

Idag har man varit i Helsingborg och haft gradering för dem där. Flera av dem tog här sin första Wing Tsun grad. Vi hälsar dem härmed välkomna i familjen och vi hoppas att de blir lika besatta av kung fu som vi andra.

Igår var det så seminariedel 2 i long pole för Sifu Benno från Holland. Här behandlades chi kwun. Som alltid är det tungt med long pole. Det gör det inte mindre lätt att man dessutom inte har någon som helst teknik. Roligt var det i alla fall.

Xin Yi på Nobelvägen

Publicerad 2006-05-03 22:44:07 i Allmänt

Xin Yi på Nobelvägen


Här en bild från Xin Yi Liu He Quan veckan. Överallt där vi var visade och berättade Qian Zhao Hong om Kung Fu. Det kom upp en fråga på Nobelvägen, och där kom också svaret. Här står vi och tränar.

Söndag den 14 är det så dags igen för privatklass. Vi möts som vanligt i kwoonen i Malmö. Om det är fint väder beger vi oss sedan ner till Bunkeflo och Sipak Jannes stora altan. Här kommer vi att husera resten av denna dag. Alltid trevligt att stå utomhus och träna.

Escrima stockar har även inkommit. Jag har även lyckats beställa långstavar på 2 meter samt 33 mm tjocka. Tro det eller ej men jag har fått tag i hickory. Det är annat än de dåliga röd och vitek stavarna. Det kan bli spännande att se vad dessa kommer att väga.

Lars_flugsmack

Publicerad 2006-05-02 22:36:47 i Allmänt

Lars_flugsmackDet stora evenemang som vi nu ser fram imot är kung fu camp. Jag har fått frågan om man kan komma enskilda dagar. Givetvis kan man det. Nästa fråga blir då vad detta kostar. Det kostar 400 kr / dag. Mat och rum ingår då. Lämna bara in era önskemål till anmalan@kung-fu.se

Även om detta är vårt stora nästkommande evenemang händer där betydligt mer inom Wing Tsun Scandinavia. På fredag är det Long Pole seminarie del två med Sifu Benno från Holland, inne i Köpenhamn. Detta är endast för tekniker.

På lördag är det graderingsseminarie i Helsingborg för ungdomarna samt de som tränar i Helsingborg. Graderingsseminarie för alla övriga kommer att vara i juni. Inget datum satt ännu.

Denna helg är det även Vanlöse Open i Danmark. En tuff fullkontaktstävling i Escrima. Se mer på www.wingtsun.dk
Samt vapenseminarie med master Steve Tappin.

Helgen efter är det sedan intensivhelg i Wing Tsun i Malmö.

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela