Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Olika kung fu stilar i värmen.

Publicerad 2006-06-27 22:41:16 i Allmänt

Sitter här i värmen och svettas framför datorn. Inte på grund av att jag jobbar hårt utan därför att det är varmt och jag precis ätit thaimat. Den senaste veckan har jag varit försjunken i en mängd olika texter om diverse kung fu stilar. Nu så här på sommaren när man är ledig har man mer tid med sådant man velat läsa under terminens gång. Vad är det då jag hållit på med.

Min kompis Alan som jag kommit i kontakt med under Xin Yi veckorna berättade för mig om alla de kinesiska kamparter som tränas i Köpenhamn. Man hör inte så mycket av dem men där är fler än man tror. Köpenhamn är en stor stad. Han själv tränar till vardags YiQuan. Så här började jag nysta.

Plötsligt så insåg man att stilen Xin Yi har varit med ett tag och har en mängd olika förgreningar. Dessa har i sin tur förgreningar med andra av de stora och kända stilarna.

www.wing-tsun.se/yiquan.htm

En annan stil jag kommit i kontakt med är Ying Yang Bapanzhang, vilket är relaterat till BaguaZhang.

www.wing-tsun.se/ying yang bapanzhang.htm

Jag kan också berätta att våra teknikerdräkter äntligen kommit. Det tog enbart 800 månader.

Kaffekoppsvärmare till Sifu

Publicerad 2006-06-17 20:25:37 i Allmänt

Kaffekoppsvärmare till SifuSå har man idag provat sin present. Detta en kaffekoppsvärmare. Denna har jag fått från Anatoli. Jag kan här meddela att den fungerade mycket bra. Kaffet höll sig väldigt varmt. Innan fick jag ha kaffemuggen på sudden. Har man kaffemuggen direkt på fönsterkarmen kallnar kaffet direkt. Nu slipper jag hälla i mig kallt kaffe i slutet av passet. Måste då en svensk Sifu dricka kaffe under träningspasset. Svar: Givetvis! Det är en av de viktigare kriterierna för att bli Sifu i Sverige.

Gradering i värmen

Publicerad 2006-06-16 14:46:40 i Allmänt

Gradering i värmenHar idag lagt upp första artikeln om Xin Yi veckorna på www.wing-tsun.se. Ni hittar den på första sidan. Tyvärr har jag fortfarande inte fått fotona från Danmark. Detta gör att jag fick slänga in några av de jag själv tog med Jonas gamla kamera. I vilket fall som helst så var det en mycket vacker träningslokal vi var i. Helhetsintrycket sjönk dock lite då det var j...t kallt där inne. Betydligt varmare hade vi det veckan senare här i Malmö. Jag sitter även och pular med denna artikel.

Qian Zhao Hong kommer tillbaks till Sverige någon gång oktober/november.

Igår hade vi gradering i Wing Tsun här i Malmö. Detta var också en varm historia. Trevligt var att göteborgarna tittade ner. Jag och tränaren i Göteborg Andreas fick några timmar med 7 sektionen. Även lite högre grader graderades igår. Marcus (tränare i Malmö)tog första halvan på 12 elevgraden samt Ulf som tog 10 elevgraden.

Wing Tsun förbättringar

Publicerad 2006-06-12 11:26:42 i Allmänt

I helgen har det varit instruktörsseminarie inne i Köpenhamn. Jag och Daniel var inne och filmade. Undervisningsstrukturen för Wing Tsun Scandinavia håller på att ändras. Dai-Sifu delade här med sig av sina tankar om hur han tänker. Då detta i stort sett gäller teknikernivåerna är det inte så många som märker av någon skillnad. Den stora frågan är i vilken ordning man ska lära ut de stora bitarna. Här gäller det nu när man ska börja med dummyformen. Klassiskt så lär man sig dummy före Biu Jee. I Europa har det däremot varit tvärtom. Detta förmodligen för att det funnits så få dummys. Traditionellt så har det varit mycket hemlighetsmakeri runt båda dessa former. Nu för tiden i Wing Tsun Scandinavia är det skåpmat. Inte sagt att man kan lära sig dessa former och dess koncept i en handvändning. Båda är relativt avancerade.

En av tankarna är som sagt att lära sig dummy före Biu Jee. Detta för att mesta delen av dummyformen hör samman med Siu Nim Tao och Chum Kiu. Biu Jee är ett annat koncept. Börjar man för tidigt med Biu Jee kan detta bara röra ihop det med själva systemet. I helgen ventilerade Dai-Sifu lite tankar om detta vilket var mycket intressant för oss som var där. Ingenting är ännu bestämt. Många är det som är känsliga över att man ordnar runt i systemet och det gäller därför för Dai-Sifu att gå varligt fram.

I helgen är det så "intensivhelg". Vi börjar som vanligt 12.00 varje dag, även om det är fint väder.

Jag kan också meddela alla de som håller på med vapenträning att jag nu fått hickorystavarna. De är 2 meter långa och mycket rubusta.

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela