Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Engelska på kung-fu.se

Publicerad 2006-07-30 20:32:33 i Allmänt

Som ni kanske har märkt på www.kung-fu.se så har jag börjat använda mig av både engelska och danska artiklar. Varför nu inte hålla mig till Svenska? Det hela började på wing Tsun scandinavias summercamp i Galten nu i juli. Där satt jag och mina vänner runt om i organisationen och pratade. Efter några dagar började Finnarna fråga allt mer och mer. Alla andra verkade veta precis allting och de började skruva på sig oroligt.

Hur kom det sig att alla visste vad jag pratade om utom de?

Svaret låg i att danskarna och norrmännen kunde lirka sig igenom den svenska texten här på kung-fu.se. Som sagt, det var lite klurigare för Finnarna. Där var någon Finne som kunde stapplig svenska som varit inne men annars var det noll. Jag lovade dem i fortsättningen att då och då även lägga ut information på engelska. Här och nu kan jag säkerligen lova att det aldrig blir så att jag kommer att skriva en artikel på finnska.

Sommar-camps

Publicerad 2006-07-11 12:56:53 i Allmänt

Mycket hände som sagt på summercamp. Nästa år kommer det danska campet att vara Alliance officiella summercamp. Riktigt vad det innebär vet jag inte. I år var det ett vanligt camp med ca 125 personer deltagande. Alla som varit med har tyckt det var väldigt bra. Wing Tsun Scandinavias martial art camp var då som sagt i Galten. När Sifu Lars först började att prata om galten trodde jag förs det var grillning han pratade om. Sifu Lars har nämligen varje år hand om köket. Det var inte någon gris han pratade om utan om den ort summercamp skulle vara på. Detta var inte någon stor ort utan en väldigt liten en. Den ligger på den danska halvön Jyllan 3 mil från Århus inåt land. Nej, inte Åhus, det ligger 2 mil nedanför Kristianstad.

Är det då slut med trevliga sommraktiviteter?

Nej det är det inte. Internal kung fu camp är i augusti (23-27). Detta kommer att bli en lugn tillställning. Jag och Sifu Klaus kommer att undervisa likt förra året.

Det kommer eventuellt också att bli en "guildhelg" i slutet av september ute i Hammenhög / Glimmingehus. Alla detaljer med Sifu Lars är ännu inte satta vad gällande detta arrangemang. För de som är intresserade av medeltida fäktning är nog detta en riktig höjdare.

Summercamp 2006

Publicerad 2006-07-08 22:36:51 i Allmänt

Då var man tillbaks vid datorn efter en vecka fullspäckad med kampsport. Min rygg var lite krasslig men annars har det varit ett mycket bra summercamp. Det nya stället i Galten, en by utanför Aårhus, var betydligt trevligare och modernare än det gamla stället. Solen har legat på och det har varit grymt varmt men det har inte stoppat träningen. Det har varit fulla dagar med qigong, wing tsun, escrima concepts, medeltidsfäktning, fightclub, mma, submission, gracie jujutsu och kettlebellsträning.

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela