Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Sista rycket 2006

Publicerad 2006-12-30 23:41:58 i Allmänt

Sista rycket 2006

Vad är bättre än att sluta året med att träna kung fu. Vi blev många idag som samlades och tränade Xin Yi. 3,5 timmar gick fort och många kalorier brändes. Efter några dagar med stillasittande och ätande var det skönt att köra ett rejält träningspass. Detta är bara försmak på vad som kommer att hända nästa år. Jag trodde inte att det gick att smälla in mer träning än detta året, men jag kommer förmodligen att ha fel.

Det nya årets första seminarie kommer att hållas redan lördag 13 januari och stilen är Yi Quan. Missa inte detta!

GOD JUL

Publicerad 2006-12-21 15:02:51 i Allmänt

GOD JUL

Vet inte vad som hänt med bloggen men det får vara som det är med det. På fredag håller vi sista klassträningen i Malmö för i år och då ska vi försöka få i oss lite glögg. Träningen börjar sedan igen direkt efter nyår. Jag hoppas att alla får en god jul och enbart kung fu klappar till träningen.

Efter jul sätter allting igång igen med rasande fart här på www.kung-fu.se. Lördagen 13 januari blir det ett mycket spännande och intressant möte med stilen Yi Quan. Lite filmer finns på hemsidan som ni nog har märkt. Där är också en artikel på www.kung-fu.se/hälsa. Undervisare i detta är min kompis Alan Hovgaard från Köpenhamn som är en väldigt trevlig typ. Vi kommer säkerligen att ha det trevligt.

Start för intensivare även i Xin Yi

Publicerad 2006-12-17 13:24:31 i Allmänt

Start för intensivare även i Xin Yi

Ät julmat med stor inlevelse även denna jul. 30 december är det intensivträning i Xin Yi Liu He Quan. Vi har under lång tid haft intensivhelger i Wing Tsun vilket vi även kommer att fortsätta med under 2007. Detta har slagit bra ut och detta har gett många som verkligen vill få en djupare inblick i Wing Tsun att göra detta. Nu kommer vi som sagt även att starta med detta inom Xin Yi. Tiden räcker helt enkelt inte till i veckorna att få tränat så mycket som många vill. Det är heller inte möjligt för många att träna på regelbunden basis i malmö då de bor någon annanstans. Intensivarna ger dessa en chans att träna ordentligt åtminstone lite oftare.

Intensivarna är en chans även för de som inte tränar Xin Yi att komma och pröva och träna. Om det är fler timmar så är det därmed mer lönt att resa och man kan få lite mer ut av det.

30 december, klockan 12.00-15.30, 100kr, Celsiusgatan 29, Malmö
Välkommen!

julefrokost

Publicerad 2006-12-10 22:50:19 i Allmänt

julefrokost

Jesper är hemma igen från Sydamerika. Här kastar vi oss över julmaten. Det var ett väl tilltaget julbord Wing Tsun Scandinavia bjöd på. Det är bra att vara med i denna organisation. Mätt blev man och även annat fick man i sig denna kväll. Tack till mina Sifusar för denna kväll. Jonas höll sig framme och fick tagit många bilder som förmodligen kommer att bli kulturförklarade.

Samling i Valhall

Publicerad 2006-12-08 15:56:42 i Allmänt

Samling i Valhall

Det är dags för alla instruktörer i Wing Tsun Scandinavia att göra sig i ordning och bege sig till Valhall. I morgon 9 december klockan 18.30 stundar så den stora julefrokosten inne på WT center i Köpenhamn. Ännu ett år har gått och mjödhornet ska åter vandra. Klockan 20.00 öppnar sedan portarna och festen kan börja. Skål!

Innan festen är det dock träning givetvis. På dagen har sisok Bengt svärdsträning inne på WT center. Här hemma i Malmö börjar intensivträningen klockan 12.00 och håller på till 16.00.

Även då det är fest hela natten så startar ändå träningen på söndag 10 december klockan 12.00.

Kan man festa, kan man träna.

Kung Fu resor

Publicerad 2006-12-06 01:50:05 i Allmänt

Kung Fu resor

Sitter här med en varm kopp te. Doktorn sa att jag skulle dricka varmt och undvika kallt. Det är tisdag och det har inneburit qigongträning på skatteverket samt longpole med sipak Janne. Vi har tränat varje vecka nu i ett år så det börjar ta sig.

Har även i kväll fått ägna en hel del tid till att jämföra priser på flygbiljetter. Det ser ut som om 2007 blir året då jag börjar att resa igen. I januari bär det av till England och Tai Chi träning. I mars blir det långvägars färd till Argentina för att undervisa i Wing Tsun. I april kommer Qian Zhao Hong till Malmö och senare i höst är det stort WACIMA evenemang i Kina där vi ska deltaga. I sommar bär det säkerligen av till Odense i Danmark på det årliga summercampet. Vad livet mer har för överraskningar nästa år vet jag inte än men det lär man bli varse om. Många nya tränare och mästare kommer även att besöka Malmö i år. Först ut 2007 är min kompis Alan som kommer att hålla en introduktion i Yi Quan 13 januari.

En annan träningskompis är Nic från Odense han har varit nere hos Qian och tränat, detta kan ni se på bilden (tredje från vänster, sidan om Qian).

Brazilians

Publicerad 2006-12-03 22:03:11 i Allmänt

Brazilians

Det har blivit mycket Submission Wrestling i helgen. Idag var vi ett gäng som var över och körde 3,5 timmar med Ajuricaba Mascarenhas. Just nu känns det i hela kroppen och det ska det förmodligen göra. Nästa vecka beger sig Ajuricaba hem till Brasilien och ska åka runt på sina klubbar bland annat i Venezuela för att undervisa. Förmodligen kommer han även att bli graderad till 4 dan när han är hemma. Han är som det ser ut nu tillbaks i Danmark i mars och då kommer han att fortsätta att undervisa här. Vi kommer att se betydligt mer av honom i Sverige än i år. Kanske blir det även så att han kommer att undervisa på Malmö Wing Tsun Skola.

I helgen har det också varit Scandinavia Open i Submission Wrestling där hans yngre bror tillika elev blev guldmedaljör i sin viktklass. Frodi Hanse även han tränande i Wing Tsun Scandinavia tog även guld. Allt som allt har Ajuricaba tränat upp 15 världsmästare i brazilian jiujitsu.

På bilden ser ni hur jag försöker ta mig loss från ett av Ajuricabas lås. Hur det går ser ni själva.

Submission

Publicerad 2006-12-02 18:11:40 i Allmänt

Submission

I morgon söndag 3 december arrangera Wing Tsun Scandinavia submissionseminarie specifikt tillägnat Wing Tsun utövare. Undervisningen kommer att ske av ingen mindre än världmästaren Ajuricaba Mascarenhas (3 dan BJJ) som till vardags undervisar på WT Center, Wing Tsun Scandinavias HQ. Det är även här som seminariet kommer att ske. Detta börjar klockan 12.00 och håller sedan på i 3,5 timme.

Eftersom det är julskyltning i morgon rekomenderar jag de som ska över bron att åka i god tid. Själv kommer jag att ta 10.22 tåget från Malmö Central. Det ska bli roligt att åter träna för Ajuricaba som är extremt skicklig i brazilian jiujitsu. Det enda som hindrar att det blir submissionträning på Malmö Wing Tsun Skola nu är att det är dyrt med träningsmattor, men det jobbas febrilt på detta. Wing Tsun Scandinavia har i ett tiotal år nu jobbat med duktiga golvkampsinstruktörer så som Mike Pyle, Bobby Sundell, och Iran och Ajuricaba Mascarenhas. På WT center är där även en hel brazilien avdelning där det tränas och hålls klasser dagligen. Det har därmed växt fram ett mycket intressant spel som hanterar både stående och liggande kamp. Med Escrima Concepts har man sedan täckt in hela vapenbiten och med Ming Shan Tao Qigong hanterar man allt som har med hälsa att göra.

Bilden ovan är från Brazilian open 2006, Ajuricaba i den blå dräkten. Bild lånad från Fighter Magazine.

Escrima i Malmö

Publicerad 2006-12-02 03:24:34 i Allmänt

Escrima i Malmö

Efter ett långt uppehåll så har nu Nic O-Sei åter kommit till Malmö för att undervisa i Escrima. Nic håller i vanliga fall till och undervisar på WT Center i Köpenhamn. Han är även chefinstruktör för Escrima Concepts i Scandinavien. Då han även är 3 faldig värdsmästare i Escrima samt världsmästare i BBJ så är det väldigt roligt att ha honom här i Sverige. Han kommer ytterligare att undervisa två gånger i Malmö denna månad, detta är 15 och 17 december.

På bilden är den vapenlösa escriman i full gång och i bakgrunden ser ni Nic samtala med Joakim. Många förknippar Escrima och filippinska kampsporter med enbart vapenkonst men man kämpar även lika mycket utan vapen.

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela