Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Qian Zhao Hong vs. Neil

Publicerad 2006-04-28 17:28:07 i Allmänt

Qian Zhao Hong vs. Neil


Här kommer ytterligare en inspirerande bild tagen av Jonas från Xin Yi Liu He Quan veckan. Engelsmännen hade det tufft under sin vistelse här. Man kan se på Neils ansiktsuttryck att han gillar Xin Yi.

Alladinchoklad i Kina

Publicerad 2006-04-23 23:43:49 i Allmänt

Sitter här sent på kvällen och kämpar med en tenta som ska in i övermorgon. I vanliga fall så är tentor inga problem för mig. Jag är rätt så intresserad av det jag håller på med. Denna gång är det lite mer kivikt då jag försummat studierna för mängder av träning med Qian i stället.

Nu så här efteråt så känns det lite märkligt att man haft en av Kinas största kung fu mästare här i Malmö. Detta var inget jag ens i mina vildaste fantasier funderade på när jag var yngre. Tiderna förändras och störst är nog förändringarna i Kina. Min flickvän bjöd sista kvällen på köttbullar med mos och lingonsylt. Till efterrätt blev det sedan äppelkaka med vaniljsås. Det hade Qian aldrig ätit förut. Under kulturrevolutionen blandade man bark och gräs som man sedan kokade för att överleva. Det är ganska långt ifrån en kebabtallrik på Armanos, på Södraförstadsgatan i Malmö.

I present av Qian fick jag fint Kinesiskt te, med sig hem fick han Alladin choklad. Två olika världar möts men ändå samma. Intresset är större för kung fu i väst än i öst. Slumpen är det som avgjort att jag nu är elev till Qian Zhao Hong. Eller är det slumpen? Intresset är hyffsat stort för kung fu i Sverige. Vad jag har förstått så har www.kung-fu.se bidragit till att det blivit ännu mer populärt.

Många var det som var med på seminarieveckan med Qian. Konstigt är det egentligen att det inte var betydligt fler. För om man är intresserad av kung fu är man då inte intresserad av att se och träffa de som verkligen behärskar denna konst? Hur vågar man som kung fu tränande missa sådana här tillfällen? Eller vet man egentligen inte vad det är man missar?

Här på bloggen lämnade en Mikael in en komentar. Trevligt! Ni kan själv gå in och läsa de mycket relevanta frågor han ställde och var intresserad av. Jag ska på bästa sätt försöka bena ut dessa frågor utan att trampa allt för många kung fu utövare på tårna. Själv tillhör jag dem som tränat fel i många år. Kanske inte lika fel som många andra. Kan man undvika många misstag så gagnar detta alla skulle jag tro. Det blir tyvärr inte idag som jag gör detta men jag har börjat att bearbeta frågorna. Nu ska jag gå och hjälpa Olivia med att bygga ett Voodo tempel till Gejde.

External Kung Fu Camp 2006

Publicerad 2006-04-21 16:11:11 i Allmänt

Idag ringde sisok Lars mig. Det är inte bara bråda dagar för mig utan även för honom. Många är det som vill boka plats på Vandrarhemmet under pingst. Därför ber jag nu alla som går och velar om de ska vara med eller inte på kung fu camp att bestämma sig. Just nu tackar Lars nej till folk som ringer och vill bo på vandrarhemmet vilket givetvis gör att han inte tjänar några pengar. Något som jag vet han behöver nu för att kunna driva vidare versamheten. Så släng en mail till Örjan så fort ni vet.

Master Qian inte längre i Sverige

Publicerad 2006-04-20 23:34:01 i Allmänt

Master Qian have left the building, and also the country. I morgon kommer förmodligen den stora depresionen. I tre veckors tid har hela ens tillvaro i mångt och mycket kretsat kring Xin Yi Liu He quan. Det är en mycket speciell still med en mycket speciell mästare. Ens kunskap om Xin Yi har under dessa veckor djupnat betydligt. Det är skönt att äntligen ha satt på plats vad som är bra kung fu och vad som äd dålig. Allting blir väldigt klart när Qian förklarar. Nu gäller det bara att träna på varje dag med att försöka nå bra kung fu. Qian kommer tillbaks till Sverige i oktober. Det kommer att bli en lång vänta. Under dessa veckor har det kommit folk från alla möjliga ställen och stilar för att träna. Alla har de haft något med sig hem. I Danmark har Qians närvaro verkligen rört runt i grytan vad gällande neija träning. Många tai chi instruktörer var på plats. Snopna men upplyfta lämnade de. Tänk att ha tränat fel i 20 år. Qian menade på att det är bra. I Kina är det många som har tränat fel en hel livstid. Tjugo år är ingenting!

Ändring i schemat angående Qian Zhao Hong

Publicerad 2006-04-12 22:28:33 i Allmänt

Så fick man ett telefonsamtal. Det var från Sören. Tolken till Qian Zhao Hong. Ett litet missförstånd hade uppstått. Qian trodde att han skulle få fredagen ledigt. Det trodde inte vi här i Sverige och hade därför planerat för att starta på fredag. Det är självklart att Qian behöver en dag paus. Han har nu varit igång i 2 veckor nonstopp med träning, precis hela dagarna.
Därför kommer vi inte att kunna starta förrän klockan 14.00 på fredag. Detta gör vi i lugnt tempo så att Qian får lite vila. Fredagen blir därför ett intro i Xin Yi där vi mjukstartar. Här kan alla som vill ställa frågor och Qian kan berätta om Xin Yi samt kinesisk kung fu. Detta är mycket spännande. Träning blir det också. Hoppas att alla som kommer till seminariet i veckan tycker detta ska bli trevligt.
(Sifu förbannelsen vilar tungt över en)

Wing Tsun helg 8-9 april.

Publicerad 2006-04-06 16:45:15 i Allmänt

I helgen är det så åter intensivträning i Wing Tsun stilen. Alla som är intresserade är hjärtligt välkomna. Tiderna är som vanligt:
lördag 12.00-17.00 inkl. pauser (tema: nedtagningar)
söndag 12.00-17.00 inkl. pauser (programträning)
Pris: 200 kr/dag

Qian i Danmark, del 4

Publicerad 2006-04-03 21:45:31 i Allmänt

Vi var i en supercool dojo idag och tränade. Kändes som att vara med i Matrix. Jag är trött! Har nu även fått kontakt med utövare i Yi Quan, White Crane, och Iron Ox Mantis. Orkar inte tänka på detta just nu. Det tar vi sedan. Har fullt upp med att överleva Xin Yi och Qians träning.

Qian i Danmark, del 3

Publicerad 2006-04-02 21:51:41 i Allmänt

Sitter här bra trött efter dagens alla timmar av intensiv Xin Yi träning. Förutom tummen så känns allting bra. I morgon sätter de riktigt långa dagarna igång. Jag är glad att vi gjort den indelning vad gällande tre pass om dagen i stället för två långa här i Sverige (14-19 april). Man behöver dessa pauser om man ska förbli skärpt under hela dagen. Jag tänker här först på de som ska vara med alla 6 dagarna. I bilen hem så funderade min (fanatiska) kollega Andreas på om han inte skulle vara med de 6 dagarna i Odense också. Efter en stunds fundering kom vi fram till att vi värmer upp lite lätt denna gången med endast 12 dagar. Nästa gång Qian kommer är vi kanske redo för 18 dagar. Det är inga lätta dagar. Jag har redan gått ner ett kilo denna helg. Vad gör man? Det är riktigt intressant träning. Idag var det ormen som blev den stora grejen.

Där har nu även kommit ut mer info om den stora kung fu resan.
2007 China International Martial Arts Camp, JiangXi Province
Här är adressen:
http://www.susanamatthews.com/George_Xu_ChinaCamp_2007.htm

Qian i Danmark, dag 2

Publicerad 2006-04-01 19:27:25 i Allmänt

Sitter nu här framför datorn med nybryggt kaffe. Det har bara varit Xin Yi träning och inget kaffe hela dagen. Det burrar i hela kroppen. Började förmiddagen inne i Närum med att stuka tummen allt vad jag orkade mot ett knä. Den tummen är bra mycket större än den vänstra just nu. Får hoppas att det lagt sig lite tills i morgon. Det lär inte vara många människor ute på vägarna i morgon klockan 08.00 när vi ger oss iväg. Qian Zhao Hong är i full gång och redan så här första heldagen så har vi fått 4 nya övningar som man inte sett innan. Vi är mellan 15-20 personer som tränar så det är gott om tid att fråga och bli visade. Jag och Andreas är dock dåliga på att ställa frågor, vi bara tränar. Kroppen känns okej så här långt. Idag gjordes också en hyffsat lång intervju på danska/kinesiska som vi har på video.

Qian Zhao Hong kommer till Sverige på förmiddagen fredagen 14 april. Långfredagen är en bra dag att träna på så kom du med.

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela