Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

Ny forskning

Publicerad 2005-11-30 12:38:40 i Allmänt

Då är man åter tillbaks på rätt spår även på universitetet. Under 8 veckor kan jag i lugn och ro ägna mig helt åt kinesiska sekter. Kinesiska sekter handlar om: Hur blir jag odödlig? Meditation, Qigong, kampkonst, rebellverksamhet och så massor av obskyra sexanvisningar. Jag känner att det kan bli en spännande jul.
Vad gällande kung fu forskningen har jag den senaste tiden suttit mycket med Hakka system. De system jag gått djupare in på är Chow Gar och Weng Chun Bak Hoi. Av en slump träffade jag Sifu Morten inne i Köpenhamn i helgen. Han håller vanligen till i Odense där har driver WT center Odense. Vi började diskutera och när jag berättade om mina senaste rön inom Wing Tsun så ledde detta till att vi hamnade i hans träningsväska. Här hade han 4 st nya DVD från Kina om något som liknade Wing Chun. Han kunde dock inte tyda vad det var för något. Min gissning är att det just är Weng Chun Bak Hoi. En trane stil från Fukien. På något sätt har Wing Chun en relation med denna stil. Kan detta vara ett spår som leder till mysteriet runt Ng Mui?

snöstorm

Publicerad 2005-11-25 20:29:48 i Allmänt

Sitter här innanför fönstret och utanför snöar det. Det som i norrland kallas vårvind kallas i skåne snöstorm. Idag har försäkringsbolagens växlar säkerligen gått varma. Kvällens undervisning är klar och här sitter man med två saftiga ungerska korvar. I morgon är det full rulle igen. 12.00 börjar instruktörsundervisningen inne på WT center och efter det är det teknikerträning. Daniel kommer att vara på plats med kameran och föreviga programmen. För de som undrar tar jag tåget 10.40 från Malmö central. Roligt denna vecka är att flera stycken kung fu instruktörer i Sverige har kontaktat mig och varit intresserade av samarbete. Jag tror det blir ett spännande kung fu 2006.

Lan Shou

Publicerad 2005-11-24 23:38:17 i Allmänt

Då har man även idag kommit hem efter entrevlig kung fu kväll. Jag mötte upp med Anders Gjerlöv vid 6 tiden och sedan höll vi på med Lan Shou kung fu tills 10 tiden. Det var mycket spännande att komma i kontakt med detta system som jag trodde var ett litet system. Märkligt att man alltid har fel. Jag har inte riktigt koll på hur många system jag tränat och varit i detta året men jag får väl göra någon form av resume i slutet av året. Roligt är det i alla fall att träna. Tänk att det finns människor som inte tycker om träning. Jag och Andreas har nu även givit pengarna till Anders vad gällande det stora internal eventet i Shanghai 2007, så nu finns det inget återvändo. Jag undrar hur min känsliga mage kommer att hantera den kinesiska maten. Helst när jag är uppspelt över alla mästarna och all kung fu som kommer att visas. Prata om lös. Jag har plitat ner en mängd fakta om Lan Shou som Anders berättade. En artikel är på väg. Jonas var givetvis på plats och fotograferade. Tack till Anders för att han kom över på denna sida om sundet i kväll.

Insikt

Publicerad 2005-11-23 23:04:05 i Allmänt

Idag på träningen kom jag till insikt om att jag hade elever som inte kände till den gyllene skånska regeln om självförsvar. Här är den:

"Det har ingen som helst betydelse om de kallar er vid fula namn eller de påpekar svagheter i er personlighet. Det har heller ingen betydelse om de tar i sönder någon av era ägodelar eller stjäl saker från eder. Man skall här icke bruka våld.
Kommer däremot eder antagonist mellan dig och din tallrik måste genast maximalt ursinne rätta till denna hädelse. Om centrumlinjen mellan dig och dina kulinariska läckerheter bryts måste detta problem genast undanröjas. Tag icke någon hänsyn".

Glöm inte att det är Lan Shou förevisning och provning i morgon klockan 19.00

Lycka till!

Publicerad 2005-11-22 22:57:36 i Allmänt

Ikväll har jag gått igenom den stundande teknikergraderingen med Janne min sipak. Nu har jag inte mer att lära ut. Enligt mig och Sverige är han nu redo att gå upp. Lika så gäller för sisok P.O. I helgen är det så stor instruktörsträff tillika teknikerträning och teknikergradering. Allt detta inne på WT center i Köpenhamn. Jag önskar dem lycka till!

Måndag igen..

Publicerad 2005-11-21 15:37:12 i Allmänt

och man är igång för fullt. Vi var igång även i helgen givetvis. Som ni ser så har sidan växt. Många var det som växte i helgen också då det varit graderingsläger i Wing Tsun. Trevligt blev det igår eftermiddag då jag även hade en lång diskussion med Sisok Andres från Göteborg som var nere och tränade. Vetlanda skolan var även de nere nu i helgen och tränade och vi blev därför en bra hög med höggraderade på lördagen. Wing Tsun Scandinavia som organisation blir bara bättre och bättre. Det är bra för då kan alla konsentrera sig på det som alla vill, nämligen att träna. Det ska vi också göra. Därför har jag redan nu lagt upp vårens kommande intensivhelger för WT. Många utomstående har hört av sig till mig den senaste tiden om just dessa träffar. Detta tycker jag är mycket positivt. Detta personer som inte tränat någon kampkonst alls innan till fullfjädrade wing chun utövare. Alla är givetvis välkomna. För några veckor sedan hade vi också en av tränarna från Iran på besök. Mycket märkligt händer nu för tiden.


På torsdag är det så att Anders Gjerlöv dyker upp i Malmö och håller en introduktion i kung fu systemet Lan Shou. Detta är i Malmö Kwoonen på Celsiusgatan 29. Detta startar runt 19.00. Alla är hjärtligt välkomna till denna. Nyfikenhet är bra. Detta kostar 20 kr. Så täcker det hans biljett hit. Så ni som är intresserade av kung fu och befinner er någonstans i Skåne dyk hjärna upp. Det kommer säkert att bli intressant.

Knäck och böj..

Publicerad 2005-11-19 18:55:23 i Allmänt

blev det idag för de som hade tians grad och upp i Wing Tsun. Sigung Allan var på plats i Sverige och Malmö kwoon. Även detta seminarium blev fullt. Jag själv tog det lugnt eftersom mina axlar är slutkörda av all longpole träning. Okej, jag fick köra sparringtesten med Jesper Larsen som gick upp till 12 elevgraden. Det var ju inte riktigt planerat. Det blev en hård match som han klarade. Jag försökte få ner honom på golvet men det gick inte. Han höll sig stående. Vem säger att alla kamper slutar på golvet? Ett flertal andra höga graderingar gjordes idag vilket är roligt. Wing Tsun Scandinavia är en väl fungerande organisation och det märks med tanke på alla duktiga utövare som numera kommer upp. Sigung Allan har en enorm rutin på att hålla seminarium och timmarna går fort. I morgon är det så dags för grad 1 -4 att grillas.

Telefonen

Publicerad 2005-11-16 22:27:46 i Allmänt

Igår så pratade jag med grandmaster Brian. Allting är bra med honom och Sifu Ricky. Det blev planerat så att de kommer till Malmö nu i januari den 14-15. Så det är ju betydligt bättre än att slösa tid på att springa på efterrean. Jag hade också ett snabbt samtal med Sifu Klaus.
Det är tydligen så att Dai-Sifu Hans Olbers har blivit sparkad från EWTO. (Olbers skötte hela administarationen för EWTO) Han har i alla fall varit i kontakt med Sifu Klaus och frågat om vi ville samarbeta med honom och hans nya organisation med Qigong. Det är klart vi vill. Sifu Klaus kommer till Sverige 27-29 januari. För att slippa Wing Tsun politiken nere i Europa har Sifu Klaus nu bytt namn på systemet till Ming Shan Tao Qigong. Ett namn är bara ett namn och har inget med de qigong system vi tränar att göra. Vad gällande träning och undervisning är allting precis som vanligt.
Jag hoppas nu att min kropp hinner återhämta sig till helgen då Sigung Allan kommer. Det har blivit lite väl mycket  Wing Tsun träning den senaste veckan. Axlarna isar av all long pole träning.


Gradering..

Publicerad 2005-11-15 15:50:35 i Allmänt

Då är det en sådan där stor graderingshelg igen. Eftersom vi brukar vara väldigt mycket folk så är vi även denna gång på Malmö Wing Tsun skola. Det är med andra ord WT jag pratar om och på lördagen är det träning för de som ska gå på femte graden och upp. På söndag är det således de som är under femman. För de som kommer långvägars ifrån och vill sova över går detta utmärkt. Ta bara med er sovgrejer. Duschning fixar vi. Det går också bra att träna både dagarna så får ni lite kvalitets timmar med er hem.
Uppkopplingen fungerar nu igen och jag kan därför nu uppdatera här på bloggen dagligen igen. Det är bra då det just nu är en mängd evenemang hela tiden. Jag pratade med Nic O-sei igår och escrima concepts WM hade gått bra. Han var även väldigt nöjd med de svenska utövarna då han i helgen var här och höll seminarium. Vad jag kan förstå så var alla mycket nöjda med träningen.

Så en mycket tragisk nyhet. Två av hönorna i Hammenhög har blivit brutalt mördade av en vildhund förra veckan. Sisok Lars tar detta mycket tungt och måste därför åka på en 3 veckor lång andlig resa till Thailand med familjen. Livet är hårt!

Dire Straits...

Publicerad 2005-11-13 20:15:36 i Allmänt

hörs i högtalarna hemma hos Jonas. Här sitter jag med en kopp kaffe och ett tangentbord på en pall. I morse pratade han in den engelska texten till summercamp DVDn i ljudstudion. Det var det sista. Vi börjar se ljuset vad gällande denna film. Härligt!
Helgen har varit full med träning precis som förra helgen. Det har varit Escrima med Nic O-sei och  Wing Tsun träning. Allt från Biu Jee Chi-Sao till Long Pole träning. Här vilas det inte. Man har gått ner 3 kilo fastän man klämt i sig både kebabtallrikar och hamburgare.
En massa nya saker har också kommit in vad gällande en mängd andra kung fu system. Detta kommer jag att skriva mer om när jag fått tillbaks mitt bredband. Nämnas här direkt är att Sensei Anders Gjerlöv, från Danmark, kommer till Malmö Wing Tsun skola torsdagen den 24e och håller en förevisning om Lan Shou Kung Fu. Tid kommer senare. Priset blir den gigantiska summan av 20 kr. Alla som är intresserade av att se och pröva detta system är välkomna att titta in.
Roligt är också att mina träningskollegor inne i Danmark varit på en mängd spännande Wing Chun event, både med Gary Lam och med Sigung Wong Nim Yi (Mai gee Wong wing chun).Själv kunde jag inte deltaga då jag hade Qigongseminarium. Jag hann med ett Long Pole seminarium med Sifu Benno från Holland i måndags i alla fall.
Nästa helg kommer Sigung Allan och håller graderingsseminarium i Malmö både på lördag och söndag. I morgon är det avancerad träning inne i Danmark igen. Hoppas att Boinhi är där så att vi kan fortätta med Muk Yang sektionerna. Hon är grym!

inget internet

Publicerad 2005-11-10 09:53:46 i Allmänt

Ni får ursäkta att det verkar lite tunnt här på bloggen. Jag har för tillfället stora problem med min internetleverantör. Träningen rullar däremot på för fullt. I helgen är det fullt igen med både wing tsun och escrima. Seminariet i Escrima kommer att vara i Malmö och inte i Lund som det står på www.wing-tsun.se Så fort mitt internet är tillbaks så kommer jag att rapportera allting som hänt den sista veckan. Det är massor. För alla tekniker och tolvor i WT är det dags att sy upp teknikerdräkter. Detta kommer att ske hemma hos Sipak Janne torsdagen den 17e, klockan 18.00. Skräddaren från Thailand är då på plats för mätning. Snyggt och exakt ska det bli.

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela