Sifu Henrik

Allt om kinesisk kampsport och mycket om asiatisk kultur.

All positiv feedback

Publicerad 2005-08-31 22:43:51 i Allmänt

Nu har det gått några dagar sedan kung fu camp och det är verkligen roligt att få all den positiva feedback som jag fått. Det är något man tar med sig nu när man ska börja dra igång och planera nästa stora projekt. Många har frågat mig om det blir något nytt summercamp 2006? Efter det här är svaret enhetligt JA! Så mysigt som vi hade det nere på slottet så behöver jag inte något kung fu camp. Jag åker ner där ändå och bara bor där. Innan vi börjar på att planera nästa års evenemang har vi många små seminarier före. Nästa blir Jeet Kune Do seminariet med Sifu Nikander  den 24 september. Fick idag höra av Örjan att Nikander drabbats av en hjärntumör och det är jag verkligen ledsen över. Sifu Nikander är dock en krigare och vill ändå komma ner och hålla seminariet. Detta ser vi väldigt mycket fram över. Jag hoppas att alla ni här även tycker att detta är spännande. Glöm inte att anmäla er till detta. För er som tränar WT så håller jag på att flytta graderingen så att det inte krockar med detta evenemang. Graderingarna blir förhoppningsvis den 17-18 september i stället. Glöm nu inte att anmäla er till Jeet Kune Do seminariet.

Hemma från Kung Fu Camp 2005

Publicerad 2005-08-29 17:36:37 i Allmänt

Man är glad men bra slutkörd efter en sådan här stor kung fu vecka. Denna första test inför framtiden blev verkligen lyckad även då många saker gick helt åt skogen. Det är tex ganska typiskt att hela Österike ska drabbas av gigantiska översvämningar med stora skaror av skadade människor. Varför nämner jag då Österike. Jo, detta gjorde nämligen att Österikiska staten gick in och förbjöd alla överläkare att lämna landet eller att ha semester. Detta gjorde att Sifu Franks semester drogs in med mycket kort varsel. Min förtvivlan var stor kvällen innan campet skulle börja. Som tur var stod jag nere på Slottets stora uteveranda tillsammans med många av de andra deltagarna på kung fu camp. Äh, va fan! Vi kör på. Så blev det också. Det visade sig att detta skulle bli ett mycket bra beslut. Det blev en fantastisk vecka.
Mer följer......

På väg till Kung Fu Camp 2005

Publicerad 2005-08-23 14:26:40 i Allmänt

Då har man fått in  de långa Wing Tsun stavarna i mina föräldrars bil. Ja, som sagt nu har man ju ingen egen. Då får man sno sina föräldrars. Tur att man har dem. De har fått stå ut med många konstiga saker under årens lopp. Vet inte hur många trädockor min far har blivit inblandad i. Eller när jag blev 18 och fick körkort. Plötsligt hade min far 5-6 kvällar ledigt i veckan. Då slapp han köra mig till olika träningar och tävlingar. Ett tag kunde han nog varenda dojo i hela Malmö. Då bodde vi ändå en bra bit utanför stan. Jag undrar om han så här efteråt ångrar sig att han började brottas med mig redan som 3 åring. Nu måste han gå och vara orolig över sin fina bil i en vecka. Nu bär det snart av ner till Sisuk Lars i Hammenhög.

Internal martial art

Publicerad 2005-08-21 23:07:05 i Allmänt

Har under en längre tid nu tränat och forskat väldigt mycket i det som kallas intern kampkonst. Både vad gällande ren qigong träning men också en mängd olika kampstilar. För er som kommer på Kung Fu Camp 2005 kommer jag att presentera en del av detta. Under hösten kommer jag att i liten skala börja undervisa i detta på torsdagar i Malmö. Här kommer vi först och främst att arbeta med Tai Chi. Efter hand kommer vi sedan att ge oss in i Xin Yi och Xing Yi. Detta kommer att bli mycket spännande.

Det är nära nu....

Publicerad 2005-08-18 17:07:55 i Allmänt

Efter att äntligen rätt ut allting vad gällande bilolyckan, med allt som det för med sig, ser jag nu fram emot Kung Fu Camp 2005. Sisuk Lars inväntar nu er alla och även han ser fram emot detta evenemang. Träningen börjar på onsdag morgon klockan 10.00 men ni kan redan checka in på tisdag. Så slipper ni stressa. Detta ingår i priset. Så även den fina frukostbuffén på onsdag morgon. Denna ser jag själv fram emot väldigt mycket. För er som gått i valet och kvalet och inte anmält er så finns det några platser kvar. Det går även bra att dyka upp och vara med över helgen eller någon enstaka dag. Det är bara trevligt.

Kvällen ska jag nu avnjuta i lugn och ro med vetskapen att vi äntligen är klara med jätte projektet kinafönster. Under en månads tid har vi varit igång från morgon till kväll och tillverkat kinamönstrade trädgaller (24 st). Detta har varit ett enormt arbete. Men nu har vi förmodligen Sveriges coolaste kung fu skola här i Malmö. Vad gör man inte för att få uppleva äkta Hong Kong känsla. Det var ju ett tag sedan man var där nu.

Överlevande

Publicerad 2005-08-16 23:15:17 i Allmänt

Ibland händer det saker som gör att man måste stanna upp och reflektera över sitt liv. I mitt och Olivias fall är det en ganska kraftig bilolycka där vi båda klarade oss oskadda. Bilen däremot är totalt kvaddad.

Mitt i detta begav jag och min assisten sisuk Per oss upp till Söderhamn för att medverka på en gemensam träningshelg i klassisk kung fu. Stilarna var Hung Gar, Xing Yi, Tai Chi och Wing Tsun. Detta blev en mycket givande och trevlig helg som sent ska förglömmas.

Tack till min kollega Per, till Sifu Roger för en super helg, till David och hans stilar, samt till alla er som var med och skapade en bra stämning. Hoppas vi ses snart igen.

Artikel om träffen kommer senare.

Första inlägget

Publicerad 2005-08-11 21:14:07 i Allmänt

Brian Jones inte till Kung Fu Camp

Tråkigt är
att behöva meddela att grandmaster Brian inte kan deltaga på Kung-Fu Camp 2005. Det är tyvärr inget vi kan göra åt. Jag har hört mig för bland deltagarna och de är givetvis ledsna att det blir så här denna gång, men dock inget som stoppar dem från att delta ändå. Tai Chi kommer vi att träna och undervisa i ändå.

Vi har fullt upp med grejer som måste övas på. Jag kommer på grund av detta även att hålla en introduktion i Xinyi 10 animal. Vi kommer även att lägga in några Wing Tsun pass för dem som önskar. Som sagt Sifu Frank är en av världens bästa Wing Tsun utövare och dumt vore det väl att inte utnyttja detta när han är på plats. Det finns inget hinder för anmälda deltagare att avanmäla sig. Det är förståeligt, men vi kommer alltså att ersätta läraren Brian Jones i Tai Chi, med en annan lärare i samma stil (dvs. Brian Jones Yang-stil). Avanmälningar mottages gärna skyndsamt så att kung-fu.se kan sköta administrationen med rumsbokning och kan erbjuda platser till andra intresserade.

Wing Tsun Scandinavia Summercamp 2005. Så har man då kommit hem från Wing Tsun Scandinavias Summercamp 2005. Ett händelserikt evenemang som i år firade 10 års jubileum. I år var där lagom med folk och en massa duktiga instruktörer. Kung-fu.se var på plats och filmade hela evenemanget och en DVD kommer så småningom. Vi har nu 1.7 terrabite film att redigera (puh). Så här mycket högklassigt material om Wing Tsun har nog aldrig filmats förr. Vi har också följt Iran Caldes flerfaldig världsmästare i submission wresling och har även här samlat på oss ett mastigt material. Man lär sig enormt mycket när man så här följer mästare dygnet runt i en hel vecka. Vi var bra slut när vi kom hem.

Choy Lee Fut och Hung Gar. Alla får ursäkta att det inte ramlar in artiklar på sidan just nu. Örjan har fullt upp och jag far land och rike runt och tränar och undervisar. Nästa vecka kommer jag att vara med min träningskollega Håkan och deras veckolånga Choy Lee Fut träningsläger här i Lund och Malmö. Ska försöka samla in så mycket material om denna stil som möjligt så att ni alla kan få en inblick i denna stil. Om några veckor är det sedan dags för helgläger uppe i Söderhamn tillsammans med Hung Gar, detta den 13-14 augusti. För er som bor uppåtlandet missa inte detta.

Bästa kung fu-hälsningar
från Henrik

Om

Min profilbild

Sifu Henrik

Sifu i Wing Tsun Sweden och grundare av Kung Fu Sweden. Tränar och undervisar i Wing Tsun, Tai Chi Chuan, Wuji Qigong, Xinyi Liuhe Quan, Yin Yoga, Chow Gar Southern Praying Mantis, Shaolin Weng Chun och Yong Chun Baihequan.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela